Lagos "Türkiye istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz” diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtmıştı.

TELE1'in haberine göre, Antifaşist rapçi Pavlaos Fitsas’ın 2013’te Atina’da ırkçı Altın Şafak partisi üyesi Yorgo Rupakias tarafından öldürülmesinin ardından başlayan soruşturma sonrası 2015 yılında Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos ve partinin milletvekilleri ile üyelerinden oluşan 68 kişinin ‘suç örgütü kurmak’ suçlamasıyla başlayan davada bugün karar günüydü. Yunan mahkemesi, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin suç örgütü olduğuna karar verdi.

5 yılı aşkın süredir devam eden davada mahkeme, Altın Şafak Partisi lideri Nikos Mihaloliakos ve 6 parti üyesi Ilias Kasidiaris, Yiannis Lagos, Giorgos Germenis, Ilias Panagiotaros, Panagiotis Iliopoulos ve Nikos Papas’ın “suç örgütünü yönettiğine”, diğer 18 sanığın ise “suç örgütüne üye olduğuna” hükmetti.

15 BİN KİŞİ PROTESTO İÇİN TOPLANDI

Karar öncesinde mahkeme binası önünde Altın Şafak’ı protesto etmek için 15 bine yakın kişinin toplandığı kaydedildi. Bina çevresinde 2 bine yakın polisin konuşlandırıldığı ve bina üzerinde bir insansız hava aracıyla bir polis helikopterinin uçtuğu bildirildi. Polisin bina önünde toplanan protestoculara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA TÜRK BAYRAĞINI YIRTMIŞTI

Yunan vekil Yanis Lagos’un Avrupa Parlamentosu’nda, Türkiye’den Yunanistan’a giden mültecilere ‘tepki’ göstermiş ve Türk bayrağını yırtmıştı. Konu üzerine soruşturma başlatılan vekil dört gün parlamentodan uzaklaştırılmıştı.

Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulu’nun ‘Yunan Adalarında İnsani Durum’ başlıklı oturumunda Yunanistan’ın Altın Şafak Partisi’nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Yannis Lagos, “Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz” diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtmıştı.

AP Başkanı David Sassoli ve Yunan Dışişleri Bakanlığı Lagos hakkında yaptırım süreci başlattığını duyurmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Lagos hakkında soruşturma başlatmıştı.

Editör: TE Bilişim