Marignane Türk Derneği yöneticisi Oktay Altınışık, 06/03/2018 günün evinin önünde aracı kundaklanır.

Aracın alarmının çalması sonucu balkona çıkan Oktay Altınışık olaya bizzat şahit olur.

Polis karakoluna giden Oktay Altınışık şikayet dilekçesini vermek istediğini söyler.

Görevli Polislerin aracın kundaklanmadığını, elektrik arızası sonucu yanmış olabileceğini ve sigorta şirketine başvurması gerektiği ifade ederler.

Verilen cevap karşısında şaşkınlığını gizleyemen Altınışık, "Olaylara hala anlam veremiyorum" açıklamasını yaptı.

14/11/2016 yılında PKK tarafından aracına tehdit yazıları yazıldığı için korku içerisinde günlük yaşantısına devam eden Altınışık'ın imdadına merkezi Paris’te bulunan OBJECTİF21 yetişti.

OBJECTİF21 terör örgütünün web sayfasında paylaştığı eylem duyurusundan sonra bütün yetkili kurumları arayarak olayı duyurarak PKK'nın bir eyleminin Fransız Polisi tarafından ört bas edilmesi engellenmiş oldu.

İşte terör örgütünün web sayfasında paylaştığı o yazı;

Fransa’nın Marsilya şehrine bağlı Marignane bölgesinde Şehit Ali Çiçek İntikam Timi AKP-MHP çetelerine ile işbirliği içerisinde olan bir şahsın aracına eylem düzenledi. Eyleme ilişkin yazılı açıklama yayınlayan İntikam Timi eylemin amacını şöyle yayınladı;

“50 gündür faşist TC devleti Efrîn’de halkımıza karşı imha ve inkar politikası çerçevesinde katliamlar gerçekleştiriyor. Bizler de Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri olarak halkımızın intikamı alınana denk AKP ve işbirlikçileri hedefimiz olacaktır. Bundan sonraki süreçte katliamlar durana kadar yoğun eylemsellik içerisinde olacağız.”

Bu açıklamadan sonra, Marignane Türk Derneği yöneticisi Oktay Altınışık'ın başına gelen olayın bir arıza sonucu değil, PKK terör örgütünün bir eylemi olduğu anlaşıldı.

Objektif 21 Dernek başkanı Tahsin Tek yaptığı açıklamada olayın neden Fransız medyasında yer almadığı sorusuna “Fransız devletinin teröre verdiği desteğin bir kanıtıdır” dedi.

Objektif 21 Dernek başkanı Tahsin Tek şöyle devam etti;

“ Türkiye Cumhuriyeti tarafından Türkiye sınırları dışında PKK terör örgütüne karşı Afrin’e yapılan ‘’Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasıyla PKK terör örgütü Fransa’da yaşayan Türklere yönelik terör eylemlerini artırmıştır.

Yöneticileri uyarılarımıza rağmen, PKK terör örgütünün gerçekleştireceği hain ve alçakça saldırılar karşısında önleyici tedbir almamaları düşündürücü olmuştur. Fransız makamları, terör örgütü mensuplarını cesaretlendirecek gösteri izinleri vermektedir. Terör örgütü PKK’nın yapmış olduğu gösterilere

marjinal siyasi parti yöneticileri, STK ve parlamenterlerin katılması açıkça teröre destek imajı yaratıyor.

PKK paçavraları ve terörist başının posterleriyle, Fransa topraklarında, terör örgütlerinin propaganda yapması yasağını getirmesine rağmen, Yasayı açıkça ihlal etmektedir.

Kanunen yasak olmasına rağmen göz yuman Fransız makamları, PKK terör örgütünü adeta ödüllendiriyor. Terör örgütü propagandasını yapıyor, masum insanlarımıza haince saldırıyor. yapılan bütün bu olumsuzluklara, güvenlik güçleri müdahale bile etmeden sadece izlemekle yetiniyor.

Fransa gibi medeniyetin eşiği ve hukukun üstünlüğü olan bir ülkede, teröristlerin böyle cirit atması Fransa için bir utanç kaynağıdır.” dedi.

Objectif21 olarak “Yapılan bu hain saldırıları, şiddetle lanetliyor, faillerinin biran evvel yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz” .

Öte yandan Marignane Türk Derneği yöneticisi Oktay Altınışık ise OBJECTİF21 Derneğinin yönlendirmesi ile 12/03/2018 tarihinde Marignane’da bulunan karakola giderek şikayetini yeniledi.

Editör: TE Bilişim