Türkiye doğumlu Avusturyalı politikacı Alev Korun'la aşırı sağcı FPÖ sempatizanı bir kişi arasındaki sosyal medya söz düellosu ve Korun'un ırkçı Avusturyalıya verdiği ders büyük ilgi gördü. Alev Korun, FPÖ'yü daha önce de ırkçı ve antisemitik söylemleri dolayısıyla mahkemeye vermiş ve 4000 Euro manevi tazminat kazanmıştı. Korun partisinin insan hakları, göç ve entegrasyon sözcülüğünü de sürdürüyor.

„FPÖ HERABWÜRDIGT VERHÖHNEN“

Korun son olarak Facebook üzerinden kendisine yabancı düşmanı sözlü tacizlerde bulunan bir Avusturyalıya unutulmaz bir ders verdi. „Focus Online“ın haberine göre Jürgen Dobermann adlı FPÖ sempatizanı Korun'a Facebook sayfasına şunu yazdı:

„Ich habe gerade einen Beitrag von ihnen auf Facebook gesehen, in welchen sie die FPÖ herabwürdigt verhöhnen und wollte sie auf diesen Weg einmal daran erinnern dass gerade sie als Person mit Immigrations Hintergrund sich solche Kommentare ersparen sollten. Zeugt nicht von sehr großer Intelligenz.“ Yabancı düşmanı Avusturyalı bu mesajının sonuna „dil çıkaran“smiley“ler eklemeyi de ihmal etmedi.

„MAN SOLLTE KORREKTES DEUTSCH SCREIBEN KÖNNEN; HERR DOBERMANN“

Korun'un ırkçı Avusturyalıya yanıtı gecikmedi. Mesajdaki Almanca yazım hatalarına dikkat çeken Korun'un yanıtı ise şöyleydi:

„Völlig unabhängig vom Inhalt müsste der Satz in korrektem Deutsch lauten: ‚Ich habe gerade einen Beitrag von Ihnen (büyük I ile yazılır) auf Facebook gesehen, in welchem (n değil m ile yazılır) Sie (büyük S harfi kullanmanız gerekiyor) die FPÖ verhöhnen („herabwürdigt verhöhnen“ doğru bir Almanca kullanımı değildir) und wollte Sie (büyük S ile yazılır) auf diesem Weg (n değil m ile yazılır) einmal daran erinnern, (virgülü unutmuşsunuz) dass gerade Sie (büyük S ile) als Person mit Immigrationshintergrund (ya birlikte ya da iki sözcük arasında tre kullanılarak yazılır) …..‘ Gerade als Anhänger der FPÖ ohne Immigrationshintergrund sollte man korrektes Deutsch schreiben können, Herr Dobermann. Alles Gute!“

„YABANCILAR ALMANCAYI DA ELE GEÇİRDİ“

Olay televizyon gazetecisi ve ORF televizyonu sunucusu Armin Wolf'un konuyu kendi Facebook sayfasında duyurmasıyla birlikte hızla yayıldı. Kısa sürede binlerce kişi tarafından okunan yazışma Avusturya'da eğlence konusu oldu. Bazı Avusturyalılar yabancı düşmanı Avusturyalı „Dobermann“la dalga geçerek, „Yabancılar Almanca imla kurallarını da elimizden alıyorlar,“ yorumları yaptı.

Editör: TE Bilişim