İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Suriye meselesiyle ilgili Türkiye ile sürekli temas halinde olduklarını ve ortak çaba gösterdiklerini belirtti.

İran'ın resmi ajansı IRNA'nın haberine göre Kasımi, düzenlediği basın toplantısında Suriye'de ilan edilen ateşkes ve Türkiye, İran ile Rusya arasındaki görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmelere değinen Kasımi, üç ülkenin dışişleri bakanlarının mayıs ayında Türkiye'de toplanacağını ve Astana müzakereleri çerçevesinde değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

Sözcü Kasımi, üç ülke arasında yapılan görüşmelerin ihtilaflı konuların çözülmesine, Suriye'de huzurun sağlanmasına ve bu ülkede terörizme karşı verilen mücadeleye önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Suriye meselesinde Türkiye ile sürekli temas halinde olduklarını aktaran Kasımi, "Türkiye ile bazı konularda farklı düşünüyoruz ancak bazı konularda da hemfikiriz, önemli olan şu ki; ortak çabalarımız var" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim