Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Org. Viktor Muzhenko ile görüştü. İki ülke askeri araç ve silah üretimi konusunda uzlaştı

Orgeneral Akar Muzhenko ile bir araya geldi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Viktor Muzhenko ile görüştü. Konuk komutan için Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda tören düzenlendi. Anıtkabir ziyaretinin ardından karargaha gelen Orgeneral Muzhenko’yu, Orgeneral Akar karşıladı. Akar ve Muzhenko’nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından iki ülke milli marşları çalındı.

Konuk komutanın tören kıtasını “Merhaba asker” diyerek Türkçe selamlamasının ardından Orgeneral Akar ve Muzhenko karargaha geçti.

Öte yandan savunma sanayinde işbirliği için görüşmeleri sürdüren Ukrayna ile Türkiye, askeri araç ve silah üretimi konusunda uzlaştı. Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nden (RNBO) yapılan açıklamada RNBO Sekreteri Oleksandr Turçinov ile Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir’in bir araya geldiği bildirildi.

Turçinov ile Demir görüşmesinde, Ukrayna ve Türkiye’nin savunma alanında ihtiyaç duyduğu askeri teçhizat ve silah üretimi için çalışma grupları oluşturulması, ileri teknoloji içeren özel projelerde ortaklık konularının ele alındığı belirtildi.

Görüşmede Türkiye’yi stratejik ortak kabul ettiklerini belirten Turçinov, sene başında yaptığı Türkiye ziyaretinde, askeri-endüstriyel tesislerde müşterek projelerin hayata geçirilmesi konusunda işbirliği yapılması kararı aldıklarını dile getirdi 

Editör: TE Bilişim