Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Türkiye Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekatı ile özgürleştirdiği bölgelerde insani yardım derneği adı altında kurulan dernek yöneticileri, Özellikle Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi zengin Arap ülkeleri ile bağlantıya geçerek yardım yaptıklarını beyan ediyor.  Son olarak Bina İnsan Derneği Suudi Arabistan Kralı Selman vakfı ile temasa geçerek Azez’de insani yardım faaliyetleri altında yardımlar topluyordu.  

Mazot verip hasadını topluyor 

Kral Selman vakfından aldıkları yardım paralarını "Bina İnsan Derneği" başkanı Şükrü İdris ve yöneticileri ,  son olarak YPG/PKK’dan aldığı ucuz mazotu bölgedeki çiftçilere dağıtmaya başladı. 

Çiftçileri önce kayıt altına alan vakıf,  çiftçi başı en 100 litre mazot dağıtımı yaptı. 

Mazotların parasını ise Nisan’da üretilen hasattan almayı planladığı ortaya çıktı. 

Hem Mazotun parasını alacaklar hem de hasadı ucuza kapatacaklar 

Gün geçmiyor ki Suriye’den  Türkiye’nin kontrolündeki bölgeden whatsapp ihbar hattımıza bir haber gelmesin.

Whatsapp ihbar hattımıza gelen fotoğraflar ve bilgiler, bölgede oynanan oyunları gün yüzüne çıkartıyor. 

İsminin açıklanmasını istemeyen Suriyeliler şunları söylediler "Suudi Arabistan Kralı Selam ait vakıf tarafından "Bina İnsan Derneği" ne gelen yardım paraları ile  Azez’de bizlere mazot dağıtımı yapıyor. 

Araziye göre yapılan mazot dağıtımında en fazla 100 litre veriyorlar,  bu mazotlar YPG/PKK bölgesinden geliyor. Ektiğimiz ürünleri biçip hasat etmek için veriyorlar. Bizleri kayıt altına aldıkları yetmiyormuş gibi  mazot verdikleri varilleri de tek tek numaralandırarak işaretliyorlar. Bizlere hasat döneminde sizden alırız, ürününüzü de bize satın diyorlar. Ürün fiyatını da neredeyse yarıya indiriyorlar, hem mazotun parasını alıyorlar hem de ürünümüzü yok parasına almak istiyorlar.  Türk yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz, Azez’de  yetkililere söyledik bizi neredeyse düşman ilan etmeye kalktılar " dedi. 

Habererk Dernek Başkanına ulaştı 

Whatsapp ihbar hattımıza gelen ihbar sonrası araştırma yapan Kilis muhabirimiz Lokman Happani, "Bina İnsan Derneği" Başkanı İdris Şükrü'ye ulaştı.

 Merkezi Gaziantep’te bulunan dernek başkanı Türkçe bilmediği için tercümanı  ile görüşüldü.  

Mazot dağıtıp dağıtılmadığını ve soran muhabirimize "Bu bir insanı yardımdır size insani yardımlar konusunda bilgi veremeyiz" diyerek telefonu kapattılar 

Bir kez daha arayan muhabirimizin telefonuna cevap vermediler.   

"Bina İnsanı Derneği"nin tanıma ve faaliyetleri 

Dernek, Suriyeli muhtaç insanlara yardım faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile 2014 yılında kuruldu.

Faaliyetleri: 14.645 öğrenci bursu, 225.000 gıda yardımı, 13.600 çocuğa psikolojik destek

Derneğin, İslam Dünyası STK’ları birliğine üye olması ve amblem olarak ise Suudi Arabistan Kralı’na ait   Kral Selman Vakfının  amblemini kullanması dikkat çekiyor. 


 

Editör: TE Bilişim