Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Ankara-Kıyiv arasındaki askeri işbirliğini gündeme getirecekleri bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Lavrov, Türkiye ve Ukrayna arasındaki askeri işbirliğini diline doladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yakında Türkiye ile bir görüşme gerçekleştirerek, Ukrayna ve Türkiye arasındaki askeri işbirliğini ele alacaklarını ifade etti Lavrov, yaptığı basın açıklamasında, Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda da açıklamalarda bulundu.

RUSYA, UKRAYNA-TÜRKİYE ASKERİ İŞBİRLİĞİNDEN RAHATSIZ!


Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Schmid ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ukrayna Dışişleri Bakanlığının, Ukrayna ile Türkiye’nin deniz kuvvetleri arasında iş birliği planlarına ilişkin açıklamasından bahsettiniz. Ukrayna’yı NATO’ya çekme girişimleri hususunda ne düşündüğümüzü gayet açık ve net bir biçimde belirttik. Hiç şüphem yok ki, ciddi ve sağduyulu ülkelerin neden bahsettiğimizi çok iyi anladığından hiç şüphem yok. Türk meslektaşlarımız ile sürekli diyalog içindeyiz, yakında yeni bir temasımızın olması planlanıyor ve bu konu üzerine de konuşacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim