Habererk/ Lokman Happani 

Suriye rejim güçleri ve Rus savaş uçaklarının Şam'ın güneyinde bulunan Dera kenti ve bölgesine düzenlediği hava saldırından dolayı Ürdün sınırına 60 bin kişi yığıldı. Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Al Safadi sınırları kapalı tutacaklarını söyledi. Ellerinden geldiğince mülteci kardeşlerine yardım edeceklerini fakat güvenlik ve ülke çıkarları için sınırı açamayacaklarını belirtti. gıda ve yiyecek yardımında bulanacaklarını bildirdi. 
 Ürdün sınırlarını açmayacağını söylemesi üzerine bir çok sivil vatandaş İsrail sınırına yakın Golan Tepelerine yönelmeye başladığı bildirildi. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye en güvenli bölgesi olarak şuan Golan Tepeleri var. Buraya Suriye saldırı yapamıyor Dera bölgesindeki yoğun bombardımandan dolayı Ürdün'de sınırı açmayınca siviller Golan Tepelerine yöneldi. 

Dera'da 123 ölü 250 den fazla yaralı var 

Esad ve Rus savaş uçakları tarafından yapılan saldırılarda Dera bölgesinde şuana kadar 123 sivil hayatını kaybederken 250 den fazla yaralı olduğu öğrenildi. çöken binaların altında arama kurtarma devam ediyor.  


 

Editör: TE Bilişim