Anzoategui eyaleti valisi Nelson devlete ait bir gıda deposuna molotof kokteylleriyle saldırıldığını ve tesisin ateşe verildiğini açıkladı. Yerel basına göre yangın bir saat sürdü. Duvarlara "Daha fazla açlığa hayır”, "Yaşasın Leopoldo”,  "Kahrolsun Chavezciler” yazar saldırganlar yiyeceklere de zarar verdi. Saldırıdan un, şeker, yağ gibi temel besin maddesi dağıtılan 40 bin ailenin etkileneceği açıklandı.

İki kişi daha öldü

Öte yandan sağ muhalefetin çağrısıyla düzenlenen protestolarda bir genç göğsünden aldığı bir mermi ile yaşamını yitirdi. 

13 Haziran’da yaralanan başka bir genç ise tedavi gördüğü hastane de yaşamını yitirdi. Böylece Nisan ayından itibaren ölenlerin sayısı 82’ye çıktı. Lara eyaletinde 26 yaşındaki Rubén Morillo, göğsüne aldığı bir kurşunla yaşamını yitirdi. Gencin ölümü resmi kaynaklarca doğrulanırken olayla ilgili soruşturma açıldı.

 13 Haziran’daki protestolarda yine mermi ile yaralanan 20 yaşındaki Eduardo Márquez'in de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı. Böylece 3 aydır süren gösterilerde ölü sayısı 82’ye çıkmış oldu,

Sağ muhalefetin geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerine yaptığı “isyan” çağrısının ardından Oscar Perez adındaki bir polis memurunun bir polis helikopterinin kaçırarak geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı ve Yüksek Mahkeme binalarına saldırmasından sonra taraflar arasında ilişkiler daha da gerilmişti. Hükümet bu saldırıdan sağ muhalefeti sorumlu tutmuştu. Hükümet yanlıları çoğu sağ muhalefetin elinde olan Ulusal Meclis binasını kuşatmış, milletvekillerinin saatlerce dışarı çıkmasına izin vermemişti.

Kaynak: dha