Alman basınının Megalomaniye yorup hukuksuzluğuna vurgu yaptığı saray, ABD’den Washington Post’ a da Erdoğan’ a ‘sultan‘ benzetmesiyle konu oldu.

Ishaan Tharoor’ un kaleme aldığı ‘Beyaz Saray, Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanlığı sarayının ancak minik bir kanadı olabilir’ başlıklı makalede Ak Saray’ın 350 milyon dolara mâl olduğu ve 300 bin metrekarelik arsaya sahip olduğuna dikkat çekildi.

CHP’li milletvekili Umut Oran’ın, “Kremlin Sarayı Ak Saray’ın müştemilatı sayılır” sözlerine yer verilen makalede, Beyaz Saray’ın beş katı büyüklüğündeki sarayın, kullanım alanı hesaplandığında farkın 50 kata çıktığı ifade edildi.

Atatürk’ten bu yana ilk kez!

Atatürk Orman Çiftliği’nde kesilen ağaçların tepkilere neden olduğunu belirten Tharoor, “Mustafa Kemal Atatürk’ten beri ilk kez bir cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü’nden başka bir yerde kalacak. Muhtemelen Atatürk’ten bu yana hiçbir lider ülke siyasetine bu kadar hükmetmemişti” yorumunu yaptı.

Erdoğan’ın ‘Yeni Türkiye‘sinde cumhurbaşkanının temsili rolünün kalkacağının anlaşıldığını belirten Washington Post yazarı, Türkiye’deki laik kesimin Erdoğan’ı ülkeyi ‘İslamlaştırdığına’ dair eleştirdiğini de ekledi.

Kendini sultan olarak gördüğü düşünülüyor

Erdoğan’ın “Osmanlı geçmişine sahip çıkmamak Türkiye için kendini inkar etmek sayılır” sözlerine de yer veren Tharoor, yazısını “Erdoğan’ın yeni evi kendisini Türkiye’nin yeni sultanı olarak gördüğüne dair kuşkuları gidermeyecek” sözleriyle bitirdi.

Editör: TE Bilişim