WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın iade davasında sona gelindi. Tüm dünyanın beklediği mahkeme kararı açıklandı; İngiltere mahkemesi Assange'ın ABD'ye iadesini reddetti!

ABD'ye bağlı güçlerin yıllar boyunca gerçekleştirdiği karanlık eylemleri ve katliamları ortaya çıkaran ve yıllardır hakkında verilecek karar beklenen WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın iade davasında sona gelindi. Tüm dünyanın beklediği mahkeme kararı açıklandı; İngiltere mahkemesi Assange'ın ABD'ye iadesini reddetti!

ABD güçlerinin, Irak ve Afganistan'da çok sayıda sivili ayrım gözetmeden öldürüp bu katliamları gizlemesi ve mahkumlara işkence etmesi gibi karanlık gerçekleri ortaya çıkaran Julian Assange'ın ABD'ye iade davasında karar açıklandı. İngiltere, Assange'ın ABD'ye iadesi talebini reddetti. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 yıldır yaşadığı Ekvador Büyükelçiliğinde geçen sene nisan ayında gözaltına alınıp tutuklanan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın iadesine ilişkin davada karar duruşması yerel saatle 10.00'da (TSİ 13.00) yapıldı.

Mahkemenin, casuslukla suçlandığı ABD'den gelen iade talebini kabul etmesi durumunda Assange'ın davayı üst mahkemeye ve oradan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıma imkanı bulunuyor. Uzmanlar, Assange'ın iade davasının 2 yıla kadar uzayabileceğini söylüyordu.

Yeni ABD yönetiminin farklı bir yönde karar almaması halinde Washington'ın karara itiraz etmesi bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim