Witkoff, Gazze'ye insani yardım koridoru için bölgede

Witkoff, Gazze'ye insani yardım koridoru için bölgede
ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Gazze'ye insani yardım ulaşımı için koridor açılması amacıyla bölgeye gitti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Başkan Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un Gazze'ye insani yardım ulaşımı için bir koridor açılmasına yönelik çalışmalarda bulunmak üzere bölgeye gideceğini açıkladı.

Bruce, Witkoff'un İsrail ablukası altındaki Gazze'ye insani yardımların ulaşmasını sağlayacak bir koridor açmayı hedefleyen görüşmelere katılacağını belirtti. Witkoff'un Gazze'ye doğru yola çıktığını da sözlerine ekledi.

"Başkan Trump, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Temsilci Witkoff olarak hepimiz, yeni bir ateşkes ve Gazze'ye yardımların ulaşması için bir insani koridor açma yönünde ilerleyeceğimize dair güçlü bir umut taşıyoruz." diyen Bruce, İsrail ve Hamas'ın bu konuda anlaşmaya vardığını ve söz konusu ateşkes ve anlaşmanın çerçevesini oluşturmayı sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.