Witkoff, Rusya'da: Trump'ın yaptırım uyarısı sonrası görüşmeler

Witkoff, Rusya'da: Trump'ın yaptırım uyarısı sonrası görüşmeler
ABD Başkanı Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Trump'ın Rusya'ya yönelik yaptırım uyarısının ardından Moskova'da görüşmelere başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Trump'ın Ukrayna savaşında uzlaşma sağlanmaması halinde 8 Ağustos'ta yaptırımlar uygulayacağını açıkladığı Rusya'ya gitti. Rusya devlet haber ajansı TASS, Witkoff'un Moskova yakınlarındaki Vnukovo Havalimanı'na ulaştığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi Kirill Dmitriyev tarafından karşılandığını duyurdu.

Witkoff daha önce, 25 Nisan'da Moskova'yı ve 11 Nisan'da St. Petersburg'u ziyaret etmiş ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edilmişti. ABD Başkanı Trump, 8 Ağustos'a kadar Ukrayna krizine yönelik bir çözüm bulunmaması durumunda Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanabileceğini belirtmiş ve Rusya'nın yaptırımlarla başa çıkmada başarılı olduğunu ifade etmişti.

Trump, 14 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Ukrayna konusunda 50 gün içinde uzlaşma sağlanamazsa ABD'nin Rusya'ya ve ticaret ortaklarına yaklaşık yüzde 100 oranında ithalat vergisi uygulayacağını duyurmuş, 29 Temmuz'da ise bu süreyi 10 güne indirdiğini açıklamıştı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.