Hannover Eyalet Mahkemesi yargıcı Frank Rosenow Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un makamını kullanarak çıkar sağlamak iddiasıyla yargılandığı davanın düşürülmesini teklif etti. Yargıç Rosenow, savcılığın iddianamesinde Wulff'un makamını kullanarak çıkar sağladığı iddialarını belgeleyebilecek yeterli kanıt olmadığına işaret etti.

Davanın ocak ayında son ermesi ihtimalini gündeme getiren teklif savcılık tarafından reddedildi. 2 Ocak'ta dinlenecek tanıkların ardından sürecin kesilip kesilmeyeceği belli olacak.

Ara bilançonun savcılığı ikna etmekte pek başarılı olmadığını belirten başsavcı Clemens Eimterbäumer ise daha önce olduğu gibi Wulff'un film yapımcısı David Groenewold tarafından bilinçli olarak kendini davet ettirdiği yönünde yeterli kanıt bulunduğunu savundu.

Şimdiye kadar dinlenen tanıkların büyük bölümü ise beklendiği üzere 2008 yılındaki Oktoberfest ziyaretiyle ilgili detayları hatırlamadıklarını ifade etmişti.

SAĞLADIĞI İDDİA EDİLEN ÇIKAR 720 EURO

İddiaya göre film yapımcısı David Groenewold, 2008 yılında Wulff çiftinin Münih'e yaptığı Oktoberfest ziyaretinin masraflarının bir bölümünü karşıladı. Savcılığın iddiasına göre Groenewold bu sayede Wulff'u bir filmine fon sağlaması için ikna etmeyi amaçlıyordu. Ancak Wulff ve Groenewold hakkındaki iddialar soruşturma süresince giderek küçüldü. O dönemde Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olan Wulff'un elde ettiği iddia edilen çıkarın değeri ise 720 euro.

Gerek eski cumhurbaşkanı gerekse film yapımcısı dava dosyasının para cezası ödeyerek kapatılması teklifini reddetmişti.

Editör: TE Bilişim