Her daim liberal düşünceleri ile ön plana çıkan Yahudi asıllı milyarder George Soros, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda ABD ile beraber Çin devlet başkanlarını hedef alan ibareler kullandı.

Saros, 2020 Amerika seçimlerinde sadece Trump ve Xi arasındaki ilişkinin dünyanın kaderini belirleyeceğinin altını çizdi. Soros ayrıca Çin devlet başkanı Xi Jinping’in Trump'ın zayıflıklarından yararlanarak halkını kontrol etmek adına yapak zeka kullandığını söyledi. Sözlü olarak Trump'a saldırıda bulunan Saros, ABD başkanını egoist olarak göstererek ortaya çıkan narsisizmin daha sonrasında malign hastalığına dönüştüğünü belirtti.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in tüm gücünü kendi etrafında topladığına değinen Saros, Komünist Parti geleneğinin kırılarak Çin ekonomisinin esnekliğinin yok olduğundan bahsetti. Xi Jinping'in bir diktatör olduğunu da işaret eden Saros, tek çocuk politikasından kaynaklı olarak bu ülkenin aleyhine olduğunu ifade etti.

Liderleri Hedef Aldı

Saros ayrıca Xi Jinping'in otoriter sistem yaratma adına başlarına herhangi bir şey gelmemesi için kişiliklerini dahi teslim etmek isteyeceği bir insan modeli yaratmak adına girişimde bulunduğunu dile getirdi.

Saros'un hem Xi Jinping hem de Trump adına sert eleştirilerde bulunması dünya gündeminde ilk sırada yer alırken Çin'in ABD’den yaptığı ithalatı iki yılda en az 200 milyar dolar artırması bunun en büyük nedenleri arasında gösterildi. 

Editör: TE Bilişim