Suudi Arabistan devlet medyası, ülkenin Yemen sınırında ülkeye doğru gelen bir balistik füzeyi havada engellediğini duyurdu. Balistik füzenin Necran kentinde havada imha edildiği ifade edildi.

YEMEN FÜZE DENEMESİ YAPTIĞINI DUYURMUŞTU

Yemen'in füze birlikleri, Suudi bir hedefe karşı gerçekleşen kısa menzilli balistik füze denemesinin başarılı olduğunu bildirdi.

El Mesire'nin haberi ve Yemenli askeri kaynakların onayına göre, Yemen'in füze birlikleri, Suudi bir hedefe karşı gerçekleşen kısa menzilli balistik füze denemesinin başarılı olduğunu bildirdi.
SUUDİLERE AİT CEHPHANE DEPOSU ATEŞE VERİLDİ

Yemen Ordusu Füze Birlikleri ile gönüllü halk güçleri, 19 Aralık 2017 tarihinde Riyad'daki "Yemame" sarayına fırlattıkları "Berkan-2" füzesiyle işgalci Suudi Arabistan güçlerine karşı yeni bir yüzleşme aşamasına da girmiş oldu.

Öte yandan ise Yemenli kaynaklar, ordu ile halk birliklerinin Suudilere ait bir cephane deposunun ateşe verdiğini açıklarken eş zamanlı olarak işgalcilere ait Necran, Asir ve Cizan'daki askeri mevzilerin de ağır silahlarla vurulduğunu belirtti.

SUUDİ SAVAŞ UÇAKLARI YEMEN'İ BOMBARDIMAN ALTINDA TUTUYOR

Tüm bu gelişmelerle birlikte ise Suudi savaş uçaklarının Yemen'in çeşitli bölgelerini bombardıman altında tutmaya devam ettiği biliniyor. "El Cuf" vilayetinin bazı bölgeleriyle "El Beyza" vilayeti sözü geçen bölgelerin arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim