Yılmaz: KKTC'ye 29 polis aracı hibe edildi

Yılmaz: KKTC'ye 29 polis aracı hibe edildi
KKTC'ye Türkiye tarafından 29 polis aracı ve teknik donanım hibe edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Lefkoşa'da düzenlenen Türkiye-KKTC Polis Hizmet Araçları Teslim Töreni'ne katıldı. Törende, KKTC İçişleri Bakanlığı'na hibe edilen 29 araç ve teknik donanımın teslimi gerçekleştirildi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile birlikte törende bulunduklarını belirtti. Açıklamada, kamu güvenliği, afet yönetimi, dijital altyapı, göç ve nüfus sistemleri gibi alanlarda KKTC'nin kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi için çalıştıklarına vurgu yapıldı.

Teslim edilen araç ve donanımların, sahada doğrudan karşılığı olan stratejik bir katkı olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin KKTC'nin kalkınma mücadelesini milli bir dava olarak gördüğünü ve geleceği inşa eden adımlar attığını dile getirdi. Yılmaz, araçların ve teknik donanımların KKTC halkına hayırlı olmasını dileyerek, İçişleri Bakanlığı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, AFAD'a ve sahada görev yapanlara teşekkür etti.

45787-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.