İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu sabah 'yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla' ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitle adreslere operasyonlar başlatıldı.

37 KİŞİ GÖZALTINDA

Şu ana kadar aralarında iş adamı Ali Ağaoğlu, üç ayrı bakanın oğlu, bazı danışmanlar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ebru Gündeş'in eşi Rıza Zarrab'ın da bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı. Gündeme bomba gibi düşen açıklama dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.

DÜNYA BASINI FLAŞ OLARAK GEÇTİ

REUTERS: Türk polisi, kamu ihalelerine ilişkin rüşvet iddialarıyla ilgili bir soruşturma kapsamında ünlü işadamları dahil 18 kişiyi gözaltına aldı. İstanbul'da şafak baskınları düzenleyen polisin gerçekleştirdiği operasyonun diğer bölgelere de yayılması bekleniyor. Gözaltına alınanlar arasında İçişleri, Ekonomi ve Çevre Bakanlarının oğullarının da bulunduğunu belirtti. Polis, haberlerle ilgili yorum yapmayı reddediyor.

WALL STREET JOURNAL: Türk polisi yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul'da aralarında ünlü işadamlarının da olduğu 22 kişiyi gözaltına aldı. Ağaoğlu Grup'tan yapılan açıklamada, inşaat kralı Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alınmadığı, ifade vermek üzere polis tarafından çağrıldığı belirtildi.

Bugün televizyonu ve Radikal gazetesi, polisin, üç bakan oğlunu da gözaltına aldığını bildirdi. Teyit edilemeyen haberlerde, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

AFP: Polis İstanbul ve Ankara'daki çok sayıda eve baskın düzenleyerek, aralarında üç bakan oğlu da bulunan 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında tanınmış işadamları ve devlete bağlı Halkbank'ın genel müdürü dahil bürokratlar da var. İş dünyasından yana olmakla övünen Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye'de kronik bir problem olan yolsuzluğun kökünü kazıma sözü vermişti.

Editör: TE Bilişim