BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre gazeteye konuşan ve ana iskeletini YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutan yardımcısı, Suriye’de “elde ettikleri toprakları sonuna kadar savunacaklarını” söyledi.

Haberde, SDG güçlerinin ülkenin yüzde 25’lik bir bölümünü elinde tuttuğu ve 50 bin civarında askeri bulunduğu da belirtildi.

Gazeteye demeç veren konuşan Suriye Demokratik Güçleri komutan yardımcısı Abdül Kadir Effedili, “Koalisyonla yan yana savaşarak özgürleştirdiğimiz şehirlerimizi tehdit edebilecek tüm güçlere karşı ordumuzu yeniden kuruyoruz” dedi.

Effedili gazeteye açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Türkler, İranlılar ve rejim elde ettiğimiz her şeyi bizden almaktan mutlu olacaklardır. Yeni bir savaş yaratmaya değil durumu dengelemeye çalışıyoruz ama her şeye de hazırlıklı olmalıyız”

“SURİYELİ KÜRTLERE ‘PKK İLE BAĞLARI KOPARIN’ ÇAĞRISI YAPILDI”

Gazetenin bölgedeki dengelere ilişkin sorularını yanıtlayan araştırmacı Michael Stephens, “Kürtler Esad ile bir uzlaşı peşinde. Ama bunu alamazlarsa savaşmaya da hazırlar. İki tarafın da güçlü dostları olduğu düşünülürse bu anlaşmazlık iki taraf içinde iyi olmayacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim