Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Çobanbey ve Karkamış sınır kapılarından giren tırların YPG/PKK bölgesinden mazot alarak Türkiye’ye  taşıyor. Görüntüleri yayınlayan site bir saat sonra görüntüleri kaldırdı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Sınırımızda terör örgütün tahammülümüz kalmadı, operasyonlar birkaç haftaya başlaya bilir açıklaması" yapmıştı.

Özellikle Menbiç ve Fırat'ın doğusu konusu için Türkiye ABD ile sıkı temas halinde iken, YPG/PKK’lılar Menbiç’in Umm al Julud köyünde kurduğu mazot depolarının olduğu bölgede yüzlerce tır ve tanker görüntüleri ortaya çıktı. Suriye savaş haritası olarak bilinen syria.live.map haritasında yayınlandı yayından bir saat sonra görüntüler kaldırıldı. 

 EVLERİ VE AMBARLARI MAZOT DEPOSU HALİNE GETİRMİŞLER 
YPG/PKK’lı yetkililer Suriye’nin Deyirzor Haseke ve Rakka'nın güney doğusunda çıkan petrolleri rafineride işlendikten sonra tankerlerle Fırat'ın batısındaki, kendi bölgesinde bulunan Menbiç’in Ummal Julud köyüne taşıyor buradaki evler ve ambarları mazot deposu haline getiren YPG’liler litresini 3 lira’dan satışa  sunuyor. 
Satışa sunulan mazot Türkiye’nin  Çonbanbey ve Karkamış sınır kapılarından giren tırlarla  Türkiye’ye taşınırken Fırat kalkanı ve Zeytindalı harekatı özgürleştirilen Türkiye’nin kontrolündeki başta Azez,  Elbab Çobanbey ve Afrin olmak üzere bölgelere tankerlerle taşınarak satışa 3,5 liradan sunuluyor. 

ÖSO VE YPG SINIRINDA ÇOBANBY VE KARKAMIŞ SINIR KAPILARININ TAM ORTASINDA BULUNUYOR
YPG/PKK terör örgütü finansmanlarının kurduğu mazot  depolarının bulunduğu  Menbiç'e bağlı Umm Al Julud  köyü bölgesi ÖSO ile YPG/PKK  terör örgütlerinin tam sınır olarak kesiştiği noktada bulunuyor. Bunun yanı sırta Çobanbey  ve Karkamış sınır kapılarına aynı mesafede bulunuyor. Türkiye Çobanbey ve Karkamış sınır kapılarından giriş yapan Tırlara yüz litre yakıt hakkı veriyor. Yüz litrenin haricinde girişlerine izin vermiyor. 

HABERERK İLK OLARAK 09 OCAK 2019 DUYURMUŞTU
Habererk  olarak 09 Ocak 2019 tarihinde attığımız manşet başlığında “PKK/YPG’nin sattığı mazot Türkiye’de” diye duyurmuştuk . YPG/PKK'nın elinde bulunan Suriye’nin petrol yataklarından çıkan mazotlar Fırat Kalkanındaki  başta Azez olmak üzere, El Bab, Çobanbey  ve Cerablus bölgesine tankerlerle taşınıyor. 
 


 

Editör: TE Bilişim