Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferans: Türkiye'yi Nuh Yılmaz temsil edecek

Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferans: Türkiye'yi Nuh Yılmaz temsil edecek
Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Filistin'e barışçıl çözüm bulunması için New York'ta düzenlenecek konferansta Türkiye'yi temsil edecek.

Fransa ve Suudi Arabistan'ın eş başkanlığında düzenlenecek olan Filistin meselesine barışçıl bir çözüm bulunması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi konulu Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferans'ta Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz temsil edecek.

Konferans, 28-30 Temmuz tarihlerinde New York'ta gerçekleştirilecek ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesine yönelik somut adımlar ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakan Yardımcısı Yılmaz, konferans kapsamında ikili temaslarda bulunacak ve yan etkinliklere katılacak.

Konferansta, farklı konu başlıkları altında sekiz çalışma grubu oluşturuldu. Türkiye, "İki Devletli Çözümün Muhafazası" başlıklı çalışma grubuna İrlanda ile birlikte eş başkanlık ediyor. Konferans öncesinde, 23 Mayıs 2025'te New York'ta bir hazırlık toplantısı düzenlenmiş ve çalışma gruplarının başkanları tarafından BM üyesi katılımcı ülkelerin görüş ve önerileri toplanmıştır.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.