Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, Ege Denizi’nde Yunan işgali altındaki üç Türk adasına gitti. Gerilimi tırmandırdı.

Ege Denizi'nde 19 ada ve bir Türk kayalığını, 2004 yılından bu yana işgal eden Yunanistan'dan gerilimi artıran yeni bir hamle geldi. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, dün sabah Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne 10-12 mil uzaklıkta bulunan Yunan işgali altındaki Hurşit (Thimena), Fornoz (Fourni) ve İkerya adalarını ziyaret etti. Yunanistan Başbakanı'na ziyarette bakanları da eşlik etti.

Mitsotakis, Yunan işgali altındaki adalarımıza askeri helikopterle geldi. Şov yaptı. Mitsotakis, adalarımızdaki Yunan askeri birliklerini denetledi.

Askeri helikopterle adalara giden Mitsotakis, askerlerin de katıldığı törenle karşılandı. Mitsotakis üç adadaki askeri birlikleri ziyaret ederek bilgi aldı. Sağlık personeli ve aşı olan vatandaşlarla görüşen Mitsotakis, siyasi şov da yaptı. Mitsotakis, “Aşılama sürecini denetlemek için buradayız. Ege'deki küçük adalara, özellikle akritik adalara ve topluluklarına olan ilgimizi eksik etmiyoruz, adalardaki vergi oranlarını düşürerek halkın yaşamını kolaylaştırma yoluna gideceğiz” dedi.

Yunanistan Başbakanı, ada halkına da vaatlerde bulundu.

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, son 5 yıl içerisinde üç ada arasındaki bölgede 58 batık keşfedildiğini belirterek, bu batıklarda yapılacak arkeolojik çalışmalar sonrasında çıkarılacak önemli eserlerin Hurşit Adası'na yapılacak Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde sergileneceğini söyledi. Mitsotakis üç adadaki liman çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim