Alman edebiyatının önemli yazarlarından Hans Magnus Enzensberger, Almanya'nın Münih şehrinde hayata gözlerini yumdu. 93 yaşındaki yazarın vefat haberini yazarın yayınevleri Suhrkamp ve Hanser duyurdu.

HANS MAGNUS ENZENSBERGER KİMDİR?

1965 yılında “Course Book” isimli bir kültür dergisi kuran ve bir dönem 'Andreas Thalmayr' takma ismini kullanan Enzensberger, şair ve yazar olmanın yanı sıra editör ve çevirmen olarak da çalıştı. Suhrkamp’ta editör olarakta görev yapan Enzensberger, hayatının bir bölümünü Küba’da geçirdi.

1979’da Münih’e yerleşen Enzensberger’in bilinen eserleri arasında 'Always the money: A small business novel', 'Poetry is annoying', 'Defence of the Wolves' ve 'Fallobst' yer alıyordu.

Enzensberger'in eserleri Türkçe de dahil 40'tan fazla dile çevrildi.

TransAtlantik Dergisi'nin de kurucusu olan Enzensberger'in Türkçe'ye çevrilen eserleri arasında Titaniğin Batışı, Bütün Şiirlerinden Seçmeler, Körler Alfabesi, Sayı Şeytanı, Ah Avrupa!, Havana Duruşması, Anarşinin Kısa Yazı Buenaventura Durriti'nin Yaşamı ve Ölümü ile İç Savaş Manzaraları yer alıyor.

Birçok deneme, roman, anekdot ve dramaya da imza atan Enzensberger henüz 33 yaşındayken Georg Büchner ödülünü kazandı. Kazandığı diğer ödüller arasında Heinrich Böll Ödülü, Erich-Maria Remarque Ödülü, Heinrinch Heine ödülü, Sonning ödülü ve Asturias Prensliği İletişim ve Hümanizm ödülü bulunuyor.

Editör: Yadigar Hanım