Ugandalı bir işadamı olan Ssaalongo Nsikonenne Habib Ssezzigu, aynı gün yedi kadınla evlendi.10 Eylül 2023 Pazar günü Mukono ilçesine bağlı Bugereka köyünde düğün töreni gerçekleşti. 

Yedi karısından ikisi biyolojik kız kardeşler. Etkinlik sabah saat 8 civarında, gelinlerin stil sahibi olmak için yakınlardaki salonlara götürülmesi ve ardından her gelinin adını taşıyan kişiselleştirilmiş plakalı Süper Özel minibüslere bindirilmesiyle başladı.Nsikonnene ve yedi karısı, yemin ettikten sonra, akşam saat 6'da evlerine doğru yola çıkmadan önce, boda boda bisikletçilerinin önderliğinde Kalagi, Kasana ve Nakifuma kasabalarında büyük bir geçit töreni düzenlediler.Konvoy halinde hareket eden çiftler, törene tanıklık etmek için yol kenarında toplanan izleyiciler tarafından alkışlandı.

uuu-1

Düğün töreni konserle başladı.Bazıları bunun gerçek olduğuna inanmakta güçlük çekerken, bazıları da böyle bir şeyi ilk kez gördüklerini iddia etti.

Eşler arasında Meryem, Medine, Aişe, Zeynebu, Fatuma, Raşide ve Habib'in yedi yıldır ilk eşi olan Musanyusa da yer alıyor.

Habib, eşlerinin her birine hediye olarak yepyeni otomobiller de satın aldı.Gelinler resepsiyona geldiklerinde koltuklarının hazır olduğunu ve isimlerinin yazılı olduğunu gördüler.Resepsiyonda yaptığı konuşmada Nsikonnene, eşlerine kendisine olan bağlılıklarından dolayı teşekkür etti.“Benim eşlerim birbiriyle rekabet etmez” demekten gurur duyuyordu.Tek ve son derece mutlu bir aile yaratmak için "Onları ayrı ayrı tanıştırdım ve hepsiyle birden evlenmeye karar verdim."Sonunda daha fazla eş ekleyeceğini açıkladı.Hâlâ genç bir adamım ve Allah'ın izniyle yakın gelecekte bunun son olduğunu söyleyemem'', diye devam etti.
Gelin adayının babası Hajj Abdul Ssemakula, bu ailede çok eşliliğin uygulandığını, dedesinin tek evde perdelerle ayrılmış 6 eşi olduğunu ifade etti. 

“Rahmetli babamın beş karısı vardı, benim de dört eşim var ve bir evde yaşıyorlar” dedi.Efsaneye göre Habib, Uganda'da en fazla eşzamanlı evlilik rekorunu kırdı.

22-11

Editör: Habererk Com