Dünyanın çeşitli bölgelerinde kiminin neden çıkarıldığı, kiminin de güvenliği sağlamak amacıyla çıkarıldığı düşünülen çok sayıda yasak bulunuyor.

İşte aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere göre ilginç yasaklar:

İSVİÇRE - Akşam saat 10’dan sonra sifon çekmek yasaktır.

TAYLAND- Tayland parası üzerine basmak yasaktır. Üzerinde kralın fotoğrafı olduğu için büyük cezalarla karşılaşılır.

ABD- Pennsylvania'da buzdolabının kapısı açıkken önünde uyumak, banyoda şarkı söylemek yasaktır.

KANADA- Margarinin sarı olması yasaktır. Sebebi tereyağ ile karışmasıdır.

ÇİN- Yaya geçidinde durmanın cezası 5 yuandır.

İSRAİL- İllegal radyo yayını yapmak yasaktır. İllegal radyo yayını 5 yıl sürerse resmi yayına dönüştürülebilir.

NORVEÇ- Erkeklerin en az 5 yılda bir komşu ülkelere denizden açılmaları gerekmektedir.

İTALYA - Yumruk atmak yasaktır.

DUBAİ- Ramazan ayında iftardan önce yemek yemek, önce uyarıya daha sonra hapis cezasına dönüşür.

İTALYA- Milano’da kamusal alanda somurtmak yasaktır. Hastane çalışanları ve cenazeye katılanlar bu yasadan muaf tutulur.

BELÇİKA- Trafiğin yoğunlaştığını anlayıp U dönüşü yapmak isteyenlerin yol hakkı vardır. Yavaşlamadan hızlı manevralar yapılırsa herkes yol vermek zorundadır.

ABD- Şikago’da, nükleer silah üretmek, test etmek, bakımını yapmak ya da depolamak yasaktır. Bulunduğu takdir de 500 dolar cezası vardır.

İNGİLTERE- Londra'da salgın hastalığınız varken taksi durdurmak yasaktır.

ABD- Ohio'da sarhoşken balık yemek yasaktır.

FİLİPİNLER- Plakalarının son hanesi 1 veya 2 olan araçlar pazartesi günü trafiğe çıkabilirler. 3 veya 4 olanlar salı, 5 veya 6 olanlar çarşamba, 7 veya 8 olanlar perşembe, 9 veya 0 olanlar ise cuma günü trafiğe çıkabilirler...

JAPONYA- 1000 yıllık bir gelenekten gelen bu kanuna göre evin küçük oğlu, ailesine duyduğu saygıyı göstermek için evlenmek istediği kız ile abisinin evlenmesine izin verebilir ve bu durumun kanunda da yer vardır.

İSRAİL- Burun kurcalamak yasaktır. İsrail bu kural ahlaki açıdan mantıklı bir kural olsa da, İsrail’de şabat sırasında bu kuralı çiğnemek demek suç işlemek demektir...

DANİMARKA- Arabasının altında birinin bulunduğunu gören sürücünün otomobilini çalıştırması yasaktır.

ESVATİNİ- Diktatörlükle yönetilen ve ortalama insan ömrünün 30-35 yaş arası olduğu bu ülkede, kadınlar ikinci sınıf insandır ve erkeklerle aynı haklara sahip olamazlar. Bu ülkede kadınlar aleyhinde birçok kural vardır ve bunlardan bir tanesi de iç çamaşır giymelerinin yasak olmasıdır.

FRANSA- Demiryolunda öpüşmek yasaktır.

RUSYA- Lenin ismi daha ön planda olsa da, bazı bölgelerde tüm yeni doğan erkek bebeklere göbek adı olarak Stalin ismi verilmektedir.

YUNANİSTAN- İlk olarak 3 Eylül 2002 tarihinde yürürlüğe giren PC oyunlarının yasaklanması kanunuyla amaç, internet kafelerde çocukların bahis ve kumar içerikli oyunlardan uzak durmasıydı. Fakat zaman içerisinde hangi oyunun bu nitelikte olup da hangisinin olmadığını anlamak ve ayırt etmek güç olduğundan, 8 Aralık 2003 yılında bütün PC oyunları yasaklanmıştır.

TAYLAND- Bir taksiye binmeniz gerekirse uymanız gereken bazı kurallar vardır. Silah taşımak, ilişkiye girmek, hayvan bindirmek yasaktır.

ÇİN- Devlet izni olmadan reenkarnasyon yasaktır.

AVUSTRALYA- Boş bir araçta, araba anahtarı bırakmak yasaktır.

ABD- Pennsylvania'da, banyoda şarkı söylemek yasak olduğu gibi, bu yasağın polisler tarafından nasıl denetlendiğine dair elimizde bir belge bulunmamaktadır.

ABD- California'da bir otel odasında portakal soymak yasaktır.

SİNGAPUR- Ön sevişme haricinde oral ilişki yapmak yasal değildir.

HOLLANDA- Nehir setleri olmamasına rağmen nehir setlerini aşmak yasaktır.

ABD- Wermont'ta su altında ıslık çalmak yasaktır.

BURUNDİ- Koşu yapmak yasaktır.

TÜRKMENİSTAN- Ses kaydı performansı ile opera ve bale yasaktır.

ABD- Çikolatalı yumurta "Kinder Surprise" yasaktır.

İRAN- Erkeklerin at kuyruğu şeklinde saç toplaması yasaktır.

ÇİN- Zaman yolculuğu yasaktır. Bu tarz filmlerin gösterilmesi bile yasaktır. Zaman yolculuğu hayalinin Çinlilerin zihnine yer etmemesi için böyle bir karar alınmıştır.

FİLİPİNLER- Aktrist Claire Danes yasaktır. Bu yasağın nedeni adı geçen aktristin bir dergiye Filipinler hakkında olumsuz sözler söylemiş olmasıdır.

KUZEY KORE- Blue jeans yasaktır.

MONAKO- Monaco vatandaşlarının kumar oynaması yasak. Dünyanın en önemli kumar merkezi olan Monaco, kendi vatandaşlarını casinalordan içeriye sokmuyor.

BİRLEŞİK KRALLIK- Houses of Parliament ölmek yasaktır. İntihar etmek tümden yasaktır.

ALMANYA- Otoyolda benzin için bile durmak yasaktır.

FİLİPİNLER- Frank Sinatra My Way adlı şarkı yasaktır.. Bu şarkının Filipinlilerle alakası ne demeyin. Şarkıyı dinleyen en az 10 filipinli intihar etti. O yüzden yasaklandı.

TAYLAND- Film "Anna and the King" Bu filmin Tayland Krallığını aşağılaması nedeniyle ülke çapında izlenmesi, yasaklandı.

GÜNEY KORE- Gece yarısından sonra online oyunlar yasaktır.

JAPONYA- Dans kulüpleri yasaktır. Sadece belirlenmiş özel yerlerde gece 00.00'da kapatmak şartı ile izin veriliyor.

İTALYA- Güvercin beslemek yasaktır. Uygulamanın sıkılığı, şehirden şehire değişiyor. Ancak, bu kanunun en katı olduğu yer Venedik. Güvercinlerin tarihi yapılara pislemesinden bıkan yetkililerin, güvercin besleme "suçu" için biçtikleri bedel 50-600 dolar (yaklaşık 80-966 TL arası) arasında değişiyor.

İNGİLTERE- Kuzeybatısında ise trenlerde "öpüşmek yasaktır" ibareleri yer alıyor. Bu kanunun ihlali halinde belirlenmiş olan belli bir para cezası yok, ancak görevliler gelip sizi tren istasyonundan dışarı atabilir.

TAYLAND- Üstsüz araç kullanmanın cezası 10 dolardır.

SİNGAPUR- Sakız çiğnemek, yerlere tükürmek, sifonu çekmemek gibi davranışların her birinin cezası 100 doları geçiyor.

İTALYA- Reggio Emilia şehrinde tarihi eserlerin basamaklarına oturamazsınız.

KANADA- Yağmur yağarken çimler sulanamıyor, Kanata bölgesinde de kapı ve pencerelerin pembe renge boyanması zorunlu tutuluyor.

TÜRKİYE- Türk ulusuna, bayrağına veya parasına saygısızlık edecek şekilde hareketlerde bulunmak suç sayılır. Bu tür davranışlarda bulunduğunuz zaman, 6 ay ile 3 yıl arası hapis cezasına çarptırılırsınız.

Editör: Yadigar Hanım