Duvardan sızan su, boya kabarmasına neden olabileceği gibi rutubet ve neme de davetiye çıkarıyor.

Duvar içinde patlayan boru ilk olarak boyalarda kabarma şeklinde ortaya çıkıyor. Pul pul dökülen duvarın yüzeyinde rutubet belirtileri ortaya çıkarken, rutubetli duvar koku ve nem şeklinde şikayetlerin ortaya çıkmasına da neden oluyor.

Peki su alan duvara ne yapılabilir?

Su alan her duvarın arkasında boru geçmez. Bazen zeminde kırık borudan akmaya başlayan su yukarı doğru tırmanarak dikey duvarın su almasına sebep olur. Dışardan su alan duvar genelde bodrum katlarda toprak altında kalan bölümlerde meydana gelir.

TAVANDAN AKAN SU İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Bazı banyoların tavanları kararmış siyah boya sürülmüş gibidir. Tavanın kararmasındaki en büyük etken banyonun havalandırılmamasıdır. Dış cepheye penceresi olmayan banyoların havalandırma boşuluğundan başlayarak dağılır. Termal kamera veya dinleme yapılarak evin tavanında suyun neden aktığı gözlemlenir. Tavandan akan suyun yerini tespit edebilmek için üst katın banyosunda arama yapılır.

BANYO DUVARLARINDAN GELEN SU

Banyo duvarından gelen su sarı lekeler şeklinde görülmeye başlar. Gözle çok rahat farkedeceğiniz belirtinin sebebini araştırmak için beklemeden üst kat komşunuzla görüşün. Durumu fark ettiğiniz anda komşunuzun banyoda tamirat yaptırıp yaptırmadığını mutlaka öğrenin. Önlem alınmadığı zaman banyonun tavanı giderek kararmaya başlar. Tavandaki boyalar kabarmaya başlar, en sonunda tavandaki sıvalar dökülmeye başlar. Duvardan gelen suyun çözümü için çağırdığınız tesisatçının klozetin giderine ve lavabonun giderine bakmasını söyleyin.

EVİN DUVARLARINDAN SU AKIYOR İSE...

Yağmur oluğu geçen duvarda dolap asmak için matkapla delik açılması sonucu oluşur. Mobilya ustalarının boruyu deldiğini anlamak için yağmur yağmasını beklemek gerekir. Yağmur yağdığında duvardan su akması kaçınılmazdır. Dolabın arkasından küf, rutubet oluştuğunda dolap sökülüp kontrol edilmelidir.

DUVARDAN SIZAN SU İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Duvar içinden gelen suyun yerini bulmak için makine kullanılır. Kullandığımız cihazlar son teknoloji duvar içerisinden geçen borunun yerini gösterir. Boruda patlak, kırık, delik veya çatlama sonucu su sızıntısı kameranın ekranında farklı renklerde görüntü verir. Sızıntının tam noktasını bulmak için duvarın önünde dolap ve benzer türden eşyalarında kaldırılması ile ortaya çıkar. Duvarın önünde ki eşyalar görüntünün netlik oranını düşürür. Pis su borusunun geçtiği dikey istikametlerde duvardan su çıkar. Yatay döşenen borularda bu durumu izlemek mümkün değildir. Bunun yerine dışardan borunun içerisine kamera ile bakılarak suyun çıktığı yer belirlenmektedir.

BETON DUVARLARDA TERLEME

Beton duvar birleşim yerlerinde başlayan terleme alt taraflara doğru ilerler. Bu sorun bazen evlerin balkonlarında yaşanabilmektedir. Üst katın balkonu açık sizin de balkonun etrafı kapalı ise tavanda terleme yaşanır. Bunun nedeni sıcak ve soğuk havanın birleşimi sonucu ortaya terleme problemi çıkar. Beton duvarlarda terleme dış cepheye bakan kısımlarda daha çok görülmektedir. Bina içerisine gelen duvarın sıcak dışarda kalan duvarın izolasyon yapılamadan soğuk havayla teması sonucu, damlacıklar şeklinde terleme oluşur.

Tanımlanamayan bir sızıntı olması sinir bozucu. Kaynağı bulup tamir edene kadar sorunun veya hasarın boyutunu bilmenin bir yolu yoktur. Bir duvarın içinde bir sızıntı olduğundan şüpheleniyorsanız paniğe kapılmayın. Büyük bir bakım veya onarım için para harcamadan sorunu çözebilirsiniz.

EVİN SU ALAN DUVARLARI İÇİN NE YAPILABİLİR

Evin duvarı su alıyor ne yapmalıyım problemi en sık karşı karşıya kalınan sorunlardan bir tanesidir. Bu sorunla karşı karşıya kalındığında dikkat edilmesi gereken en önemli husus duvar su alıyor sorununun tespit edilmesidir. Ekibimiz, su alan duvarın tespiti ve sorunun nasıl çözümleneceği konusunda gerekli incelemeleri yapmaktadır. Bu incelemeler çerçevesinde duvar su alma sorunu giderilmektedir. Duvarda oluşan su alma sorunlarını ortadan kaldırmak adına en makul çözüm İstanbul Tesisat ile iletişime geçmeniz olacaktır. Özellikle duvarın tahrip olmasına ve evinizin farklı noktalarında sorunlar yaşanmasına neden olan durumları titiz bir şekilde çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz.

YAĞMUR SUYU SIZAN DUVARLAR İÇİN ÇÖZÜM

Yağmur yağınca evinizin su alması pis su gideri ya da tesisatında meydana gelen problemlere işaret etmektedir. Bu nedenle de olası bütün sorunların önüne geçmek adına mutlaka yağmur yağdığında duvarın aldığı suya karşı önlem almaya çalışmalısınız. İstanbul Tesisat ekibi ile iletişime geçerek duvar su alması problemlerini ortadan kaldırmayı tercih edebilirsiniz. Duvarın su almasına neden olan sorunu hızlı bir şekilde tespit eden ekibimiz aynı zamanda sorunu kısa sürede çözüme kavuşturur. Duvardan gelen su sorunlarına kesin çözüm için bize ulaşın!

Editör: Yadigar Hanım