‘Drej Ali’ diye bilinen Ali Yasak, halktv.com.tr’den İsmail Saymaz’a konuştu.

‘Drej Ali’ Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde aranan yeğenleri Ali ve Kadir Yasak'la görüşmediğini belirterek, “Olaylardan hiçbir bilgim yok” dedi.

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinden aranan Ali ve Kadir Yasak kardeşlerin ‘Drej Ali’ diye bilinen Ali Yasak’ın yeğenleri olduğu ortaya çıktı.

Ali Yasak, yaptığı açıklamada, aynı adı taşıyan yeğeniyle kendisinin karıştırıldığını söyledi.

Kardeşi ve yeğenleriyle yıllardır görüşmediğini kaydeden Yasak, “Olaylardan hiçbir bilgim yok” dedi. Yeğenlerine teslim olma çağrısı yapan Yasak, “65 bin TL için millet birbirine girer mi?” diye tepki gösterdi.

İşte, Ali Yasak ile o söyleşi:

- Cinayette şüpheli olarak adı anılan Ali Yasak siz değil misiniz?

Değilim tabi. Adı geçen Ali Yasak, benim yeğenim. Kadir Yasak ve Ali Yasak. Kardeş bunlar. Ne bu konuları bilirim, ne ne de alakam var.

- Peki yeğeniniz Ali Yasak ile Kadir Yasak'ın olayla ilgisi ne? Bilginiz var mı?

Bilmiyoruz. Biz de öğrenmeye çalışıyoruz, olaylardan hiç bir bilgim yok. Ben de senin gibiyim. Sendeki bilgi benden fazladır. Ben senelerdir bu çocuklarla görüşmüyorum.

-Yeğeniniz Ali Yasak ile sizin isminiz birbirine karıştı öyle mi?

Aynen öyle. Bir de benim duyduğum, o da bu çocuklara çok hakaret etmiş. Bak ben çocuklar ile görüşmüyorum. Hiç görüşmüyorum.

-Aralarındaki alışverişi biliyor muydunuz?

4-5 senedir yeğenlerim ve kardeşimle yollarımız ayrı. Birbirimizi görmüyoruz. Ama şimdi duyuyorum, soruşturuyorum ben de kendime göre.

-Bu ev alışverişi meselesini duymuş muydunuz?

Hayır. Hadiseden sonra duydum. Ben evimde yatıyorum. Sabah kalkıyorum sosyal medyaya, televizyona bak diyorlar. Haberim ve bilgim yok.

- Yeğenleriniz şu an gözaltında mı?

Yok. Kaçmışlar. Ben isterim polise teslim olsunlar. Doğrular neyse ortaya çıksın. Nedir ki 65 bin lira için. Böyle bir şey var mı? Mantıklı mı böyle bir şey ? 65 bin lira için millet birbirine girer mi?

- Peki daha büyük bir şey mi vardı?

Hayır, büyük bir şey değil. Yani televizyonda söylenenler kadarıyla ben yorum yapıyorum. Başka ne olacak. Sen nasıl biliyorsan ben de öyle biliyorum konuyu. Ben ofisimde oturuyorum, bilmiyorum. Uzaktan yakından bu olayla ilgim yok. Şüpheli olmuş daha iyi araştırılması lazım.

-Siz avukatı tanır mıydınız?

Hiç görmedim. Tanımıyorum.

Editör: TE Bilişim