Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi IBM'de bulut bilişim ve yapay zekâ alanında çalışmalar yürüten Erman Akdoğan ile Bilişim Uzmanı Esra Serin Akdoğan çifti,  Eren ve Deniz adındaki çocuklarıyla birlikte ABD'nin Chicago eyaletinde yaşıyor.

5 yaşındaki Eren, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) senede bir defa üstün zekâlı çocukları tespit etmek için gerçekleştirilen "Regional Gifted Centers Admissions Testing" sınavına James G. Blaine kreşinde bulunan öğretmenleri tarafından yönlendirildi. Eren, 3 bin 500 adayın katıldığı sınavda ABD'nin en prestijli üstün zekâlılar okuluna alınacak 28 kişi içerisinden birinci olmaya hak kazandı. 

"Anadili İngilizce değil ve hiçbir hazırlığı da yoktu"

"Edison Regional Gifted" isimli üstün zekâlılar okuluna şu ana kadar kabul edilen ilk Türk olmayı başaran Eren'in babası Erman Akdoğan, "ABD'de doğan Eren, 2 ile 4.5 yaş arasında Türkiye'deydi. Geçtiğimiz Ağustos buraya geldi. Anadili İngilizce değil ve hiçbir hazırlığı da yoktu. Çok umutlu değildik. Aileler, bu sınav için çocuklarını 2 yaşında kurslara gönderiyormuş. Eren rekor kırarak, birinci olunca herkes çok şaşırdı." ifadelerini kullandı. 

"Onun süper kahramanı Atatürk'tü"

Baba Erman Akdoğan, Eren'in çok meraklı bir yapısı olduğuna dikkat çekerek, "Eren'in, süper kahramanı Süperman değildi. Süper kahramanı, 'Kötü adamları kovalayan, büyük komutan' dediği Atatürk'tü. Meraklı, çok soru soran bir yapısı var. Kitaplar, futbol, basketbol, satranç, canlılar, doğa olayları ve robotlarla çok ilgili. 3 yaşında, 'Robot mühendisi olacağım' dediğinde de şaşırmıştık." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim