AYM'den tarihi karar: Öğretmenlere tazminat ödenecek
Yayınlanma:
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tarihi kararına göre, öğretmenlere ayrı ayrı 30 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tarihi kararına göre, Diyarbakır'da sendikal bir eyleme katıldıkları için disiplin cezası alan öğretmenlerin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine hükmedildi. Bu nedenle, öğretmenlere ayrı ayrı 30 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sendikal eyleme katılan öğretmenlere disiplin cezası vermişti. Ancak İdare Mahkemesi cezayı iptal etmiş, İstinaf Mahkemesi ise cezayı onamıştı.
Anayasa Mahkemesi, yeterli gerekçe bulunmadığını belirterek hak ihlali kararı verdi. Bu karar, sendikal hakların kullanımı konusunda önemli bir emsal teşkil ediyor.
Eğitim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.