Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 eğitim öğretim yılı nedeniyle Şanlıurfa’da düzenlenen törende konuştu.

Yeni müfredat ve TEOG ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Eğitimde değişiklik oluyor, tabi ki değişecek. Çünkü dünya değişiyor" diyen Yıldırım şunları söyledi:

TEOG DEĞERLENDİRMESİ

"TEOG aslında bir giriş sınavı değil. Okulda girilen imtihanlardan her yarı yıl bir tanesini MEB, Türkiye'nin her tarafından merkezi olarak yapıyor. Böylece okullardaki notların yanı sıra merkezi sınavdan alınan notlar da dikkate alınarak sizin orta okuladan sonra en uygun ve istediğiniz liseye gitmeniz sağlanıyor. TEOG bu. Ama zaman içerisinde TEOG bir yarışa döndü üniversite imtihanı gibi. Stresinizi artırdı, uykularınızı kaçırdı. Biz Biz sizin için gereken düzenlemeleri yapacağız ve 8. sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa spor, matermatik,i fizik, fen yaq da edebiyat oraya gideceksiniz..."

YENİ MÜFREDAT

"Yeni yeni teknolojiler, bilgiler internetle bilişimle artık ayağımıza geliyor. Dolayısıyla değişimi okumak, değişime göre kendimizi de gözden geçirmek zorundayız. Bir yandan okulların, derslikleirn fiziki ihtiyaçlarını gidermek, diğer yandan da eğitimin içeriğini geliştirmek mecburiyetindeyiz. Milli Eğitiğm Bakanlığı 1 yıl çalıştı. Bütün uzmanlarla, 200 bin veliyle görüşüldü; aylarca çalışıldı ve arkasından müfredat son şeklini aldı.

Müfredat hayatın ihtiyaçlarına cevap veren bilgilerle yeniden oluşturuldu. Bu müfredat uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı. Öğrencilerin temel insani değerler, sevgi, saygı, adalet gibi önemi kavramların öğrenmesi; beşeri ve sosyal ihtiyaçlaırn anlatılması esasına göre yapılandırıldı.

Yeni müfredatta yabancı dil eğitimi de yeniden ele alındı. Yıllarca gramer kurallarını öğrenen ancak bir türlü yabancı dili öğrenilemeyen sistem vardı. Bu müfredatta artık bu terk ediliyor, doğrudan pratikten yola çıkarak başarı gösteren ülkelerin uyguladığı yöntemi hayata geçiriyoruz..." dedi.

Editör: TE Bilişim