"Milli Eğitim'de bu başarıyı göremiyoruz. Çünkü Milli Eğitim Bakanı konu üzerinde özenle çalışarak bugünü kurtaracak politika üretemedi" diyen Özyılmaz, Selçuk'u hedef alan mesajlarını daha sonra kaldırdı.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile ilgili Twitter'dan peş peşe mesajlar paylaştı.

Yükseköğretimin, Milli Eğitim Bakanlığı'na göre daha başarılı olduğunu savunan Özyılmaz, şunları kaydetti: "2020-2021 eğitim-öğretim sezonunda ülkemizdeki yükseköğretim ve Milli Eğitim'deki eğitim uygulamalarına baktığımızda, bazı eksikliklerine rağmen, yükseköğretimin daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu, yerelleşme kurumsallaşma, bir çizgi izleme ve ciddi bir çabanın ürünüdür."

"ÇOK ZİKZAK YAPTI VE ÇOK YIPRANDI"

Özyılmaz, şöyle devam etti: "Milli Eğitim'de bu başarıyı göremiyoruz. Çünkü, Milli Eğitim Bakanı konu üzerinde özenle çalışarak bugünü kurtaracak politika üretemedi. Yerelin sesini duymadı, durumunu görmedi. Devlet nezdinde ağırlık koyarak bir tarz bir çizgi tutturamadı. Aksine çok zikzak yaptı ve çok yıprandı."

"BAKANDAN KAYNAKLANAN BECERİKSİZLİK..."

Özyılmaz, Bakan Selçuk'u da suçlayarak "Bundan olumsuz olarak etkilenen de ilk, orta ve lise öğrencileri oldu. Ayrıca öğretmenler ve veliler de hüzün ve kedere boğulmanın yanında psikolojileri bozuldu. Bakandan kaynaklanan bu beceriksizlikten dolayı, bir nesli/kuşağı kaybetmek üzereyiz. Çok ciddi önlemler alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim