Aşağıda okuyacağınız metin görevden alınan bir İlçe Milli Eğitim Müdürünün, Müsteşara yolladığı maildir.

AKP ilçe başkanı ile olan didişmesini ve görevden alınmasını bir hikaye gibi anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü olayları bir bir anlatmış. 

Bu İlçe Milli Eğitim Müdürünün daha önce iftiradan hapis cezası aldığını ve para cezasına çarptırıldığınıda idari yönden soruşturma geçirdiğini açıklamakta da fayda var.

Aslında bu mail Milli Eğitimin neden darmadağınık olduğunun göstergesi de sayılabilir.

MUHTEREM MÜSTEŞARIM

İlçe Milli Eğitim Müdürü AKP'nin işlerini takip etmek için görevlendirildiğini itiraf ediyor.

"İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak, 20014 yılında torba yasayla görevden alınan, İl Milli Eğitim Müdürleri , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin yerine Nisan 2014 tarihinde Ak Partinin Milli Eğitim Bakanlığındaki İktidarını sağlamak maksadıyla görevlendirildik."

AKP ilçe başkanının Milli Eğitime emir vermesiyle göreve başlamış

"Daha göreve başladığımız gün tüm ilçe milli eğitim camiası tarafından, kamuda çalışanlar tarafından FETÖ'cü olarak tanınan ve bilinen geçici olarak ta vekaleten ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bakan Ak Parti ilçe başkanı ve yönetimi tarafından da Milli Eğitim Müdürü olması için adı bakanlığa verilmiş olan M. O. isimli şahıs bizi göreve başlatmak istemeyerek Kaymakamla görüşmemizi istedi. Kaymakam S.Y.'nin makamına gittiğimizde M.O. isimli şahsın ki o zaman adı Anadolu Öğretmen Lisesi olan okula taaa T. İlinin M. ilçesinden kurucu müdür olarak getirildiğini onun Milli Eğitim Müdürü yapılacağına söz verildiğini adama haksızlık yapıldığını anlatarak bakanlığımızın yanlış yaptığından dem vurarak adeta bizi göreve başlatmama adına psikolojik baskı uygulandı. Biz yılmadık göreve başlamayla ilgili ısrarımızı sürdürdük. Sendikamızı ve Milletvekilimiz O. B. bilgilendirdik. O.B. , M.K. ve O. S. vekillerimizin Ak Parti ilçe başkanını ikna etmesiyle bizim göreve başlama yazımız Ak Parti ilçe başkanının Milli Eğitime emir vermesiyle yazıldı."

Önceki ilçe Milli Eğitim Müdürünü FETÖ'cülükle suçluyor

"Görevi bize teslim eden vekil ilçe Milli Eğitim Müdür vekili FETÖ'cü M. O. makamdan ayrılırken tüm masayı bomboş bırakarak bilgisayarı dahi ( Okulun olan ) , yazıcıyı dahi ( okulun olan ) alıp götürerek hatta odadaki büyük dolapta bir tane bile Kitap ve ıvır zıvır hiçbir şey bırakmayarak bomboş bir vaziyette Devlet adamlığına yakışmayacak şekilde makamı bize teslim etti."

AKP İlçe Başkanının FETÖ'cü olduğunu ispatlamaya çalışmış

"Haziran 2014'te Bakanlığımızın okullarda çöreklenmiş kokuşmuş yapıyı düzeltmek için hazırladığı yasa gereği 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevleri sona erdirildi . Yeni yönetmelik gereği müdürlerin değerlendirilmesi yapıldığında bu FETÖ'cü M. O. N'un okul müdürlüğünün devam etmesi için başta Ak Parti ilçe başkanı İ. O. olmak üzere, eğitimden sorumlu başkan yardımcısı T. bey devamlı bana telkinde bulundular. T. bey bu M. O.nun müdür olduğu Anadolu öğretmen lisesinin de okul aile birliği başkanıydı. Bende gerek sendikacılarımızdan gerek okuldaki öğretmenlerin bizzat makamıma gelerek müdürlerinin kendilerine yaptığı uygulamaları anlatmalarından gerekse öğretmenleri savcıyla korkutmasından, personeline her türlü zulmünden dolayı FETÖ'nün Şile imamı olan ve meslekten atılan R. Y. İle okula kurdukları FETÖ'cü yapıyı dağıtmak için bu M. O.nın müdürlüğünü devam ettirmeyecek şekilde puan verdim. Müdürlüğü bitti."

Vıcık Vıcık ilişkilerin delili

"Ak Parti ilçe başkanı ve eğitimden sorumlu başkan yardımcısı T. bey o günden sonra bana hep cephe aldılar. İ. O. bana baskı uygulamaya kalkıştı. Şöyle ki Ak Parti ilçe başkanı İ. O. beni eğitimden sorumlu başkan yardımcısı T. beyle muhatap etmeye çalıştı. Milli Eğitimdeki iş ve işleyişten T. beye devamlı bilgi vermemi ona karşı sorumlu olduğumu söyledi. Kendisine Ak Partinin halka hizmet anlayışıyla hareket edecek bürokratlar atadığını dolayısıyla benim milli eğitimle muhatap olan herkesin işini kolaylaştırmak için çalışacağımı kimsenin selamına sabahına gerek duymayacağımı ancak Ak Partidekilerin selamıyla gelindiğinde de Ak Partili yöneticilerimizi onore edeceğimizi T. beyden emir alamayacağımı önemli konuları ancak ilçe başkanı olarak kendisiyle istişare edeceğimi söyledim. Çünkü bu Ak Partinin ilçedeki Eğitimden sorumlu başkan yardımcısı o kadar Ak Partili ki sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği seçimde benimle iddiaya girmiş ve bana karşı yemek iddiasını kaybetmişti. Şöyle ki iddiada ben sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda SEÇİLECEĞİNİ yani %50 yi geçeceğini iddia etmiştim, Ak Partinin eğitimden sorumlu ilçe başkan yardımcısı T. bey ise sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda SEÇİLEMEYECEĞİNİ iddia etmişti."

Müdürleri nasıl attığını ballandıra ballandıra anlatması kan donduran cinsten

"Müdürlerin görevleri sona erdiğinde bu müdürler gerek ilçe milli eğitim müdürlüğümüze gerek değerlendirmeyi yapan öğretmenlerimize ve aile birliği üyelerine karşı her türlü maddi ve manevi taciz ve baskılar uyguladılar. ilçede yaklaşık 15 öğretmenin arabası çizildi arabasına yumurta atıldı lastikleri delindi hatta bunlardan kameraya yakalanan da oldu. Bu süreçte Ak Parti İlçe başkanı ve yönetimi bir iki istisna hariç ( onlara özellikle teşekkür ediyorum ) bize hiç sahip çıkmadı.

O müdürlerden biride son beş yıldır hiç aksatmadan sosyal medyadan Facebook'dan , Twitter'dan başta sayın Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Ak Parti ileri gelenlerine küfür eden B. C. isimli okul müdürü bizzat benim onun hakkında verdiğim şikayet dilekçesi neticesinde ilçeden gönderildi. Benim şikayetim olmasa kimse olması gereken şekilde mücadele etmemişti. Diğer görevi devam etmeyen okul müdürü M. O. devamlı ilçeyi bizleri şikayet yağmuruna tutarak adeta intikam almak için tüm milli eğitim camiasını taciz etmiştir. Bu soytarıya da bizim Ak Parti yönetimimiz hep sahip çıkmıştır."

M. O.'ye gücü yetmemiş

"15 Temmuz ihanetinden sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz biz ilçe Milli Eğitim Müdürlerinden ilçelerimizde sendika kaydı olmasa da resmi bağı olmasa da kesin bildiğimiz FETÖ'cüleri bildirmemizi istemiş bizde başta M. O. olmak üzere gerekli isimleri bildirmemize rağmen bugüne kadar bu FETÖ'cü M. O. halen atılmamıştır. Bu adamın FETÖ'den atılmaması ilçede tüm eğitim camiası başta olmak üzere kamuda çalışanlar tarafından eğitimle yakından uzaktan ilgisi olan herkes tarafından hayretle karşılanmış. İlçe mal müdürü bu M. O. yolda görünce "hoca seni atmadılar mı hala" demiş, FETÖ'den atılan diğer öğretmenlerimiz ve yakınları "Biz atılıyoruz bu adam niye atılmıyor hatta bu adam itirafçımı oldu etkin pişmanlıktan mı yararlandı" diye sormaktadırlar."

AKP İlçe Başkanını FETÖ'cülükle suçlamaya devam ediyor

"Bu kadar meşhur bir FETÖ'cü olan bu adam M. O. ; "Şilede Ak Parti yönetimi olmasa halim haraptı" diye dolaşmaktadır. Bunu duyunca ben bizzat Hac dönüşü ziyaretime gelen Ak Parti ilçe başkanına makamımda "başkan bu adam sizin arkasında dağ gibi durduğunuzu söylüyormuş ulu orta" diye sorduğumda ne kızmış ne sinirlenmiş ne hangi hain böyle bir şey söyler demiştir.

Ak Parti ilçe başkanı bizden hesap sorup veya yardımcı olma talebi olup "Milli Eğitimde FETÖ'cü olupta atılmayan personel var mı ?" Bizim yapacağımız bir şey var mı ?" demesi gerekirken biz ona FETÖ'cüyü siz koruyormuşsunuz bu ne haldir demişiz bu bile başlı başına sorgulanması gereken bir durumdur."

İspiyona devam

Bu FETÖ'cü öğretmen 17-25 Aralıktan sonra FETÖ'cü diye ilçe belediyesinden atılan Avukatın bürosunu aylarca kullanmıştır. Bu da ilçede herkes tarafından bilinmektedir.

Bu FETÖ'cü öğretmenin durumunu ilerleyen zamanlarda il müdürümüze de söyledim, dedim ki "Sayın müdürüm bu adamı yazdık atılmadı kim koruyorsa bilelim bunun adı Reise kadar gidecek sonra bana niye haber vermediniz" demeyesiniz diye bir sonuç çıkmadı.

Bugün hala bu namussuz FETÖ'cü ilçemizden bazı okul idarecilerini arayarak "seni ilçe Milli Eğitim Müdürü yapalım" diyecek kadar aleni mücadelesini sürdürmektedir. Bu alçak kime kimlere güvenerek bunları söyleyebilmektedir."

Sıra MHP'lilere geldi. Liyakat değil parti ön planda

süreçte Milli Eğitim kadrolu şube müdürlerimiz rapor alarak başka ilçelere göreve gittiklerinde onların yerine şube müdürü görevlendirme durumu olunca Ak Parti ilçe başkanı bana yıllardır ilçede görev yapan her yerde her ortamda MHP'li olduğunu alenen söyleyen hatta Eğitim Bir Sen'li arkadaşlarla tartışırken Ak Partinin Tayyip beyin ağır eleştirilerini yapan "gemicikten ne olacak" diye inceden inceye hırsızlık yakıştırması yapan birisini şube müdürü yapmamı istedi. O zaman "Türk Eğitim Sen üyesi de olan bu müdürü şube müdür vekili yapmayacağımı" siyaseten uygun bulmadığımı söyledim açık açık, "Zaten ilçede Belediye seçiminde MHP ile kafa kafaya yarışıyorsunuz bu arkadaş şube müdürü olmamalı" dedim ve Eğitim Bir Sen üyesi ilahiyatçı bir arkadaşı vekaleten şube müdürü yaptım. Ak Parti ilçe başkanı ve eğitimden sorumlu başkan yardımcısı bundan dolayı da bana iyice kafayı taktılar. Çünkü onlar kendilerine yağ yakacak yüzlerine devamlı gülecek onları poh pohlayacak ama arkadan kuyularını kazacak adam arıyorlar seçimden siyasetten bana göre anlamıyorlar."

Pansiyonda kalan öğrencilere bizzat dini sohbet yapmış

"Ak Parti felsefesi adına en güzel, en fedakar çalışmaları yapmamıza, eğitim camiasında samimi ortam oluşturmamıza, Pansiyonda kalan öğrencilere bizzat dini sohbet yapmamıza, şu ana kadar 17 veli ziyaretine bizzat katılmamıza ( katıldığım her ziyarette velilerimize Milli Eğitim Bakanımızın selamını mutlaka söylememe ) , şuana kadar 19 taşımalı servislere bizzat köylerde öğrencilerle birlikte binmemize, onları denetlememize, pansiyonlarda kalan öğrencilerin sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar gece etüdünden diğer tüm ihtiyaçlarına kadar her türlü gayreti göstermemize , hatta öğretmenlerle yapılan her toplantıda , başta sayın Cumhurbaşkanımızın yönetim anlayışıyla hareket ettiğimizi eğitimi yapacak olan öğretmenlere ve onlara yardımcı olan idarecilere hizmetkar olduğumuz her zaman söylememize rağmen bu Ak Parti ilçe başkanı ve yönetiminin bir kısmına yaranamadım. "

Milli Eğitim "Referanduma" alet edilmiş

"En son aleyhime bahane edilen hadisede şöyle olmuştur. Ben Milli Eğitim Müdürü olarak referanduma "Evet" yönünde katkısı olması için okul müdürlerime toplantıda 15 Temmuz Şehitlerini analım dedim. Hatta ilçe Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürümüze program size yakışır dedim. Okulumuzda programı hazırladı. Program sabahı Milletvekilimiz sayın R. K.nın da programa geleceği söylendiğinde ben baş örtülü bir vekilimiz liseli kızlarımıza rol model olacak diye hassaten sevindim bir ilahiyatçı olarak. Programa geleceği zaman okul müdürümüzü uyararak birlikte mutlaka salonun dışında karşılayalım sayın milletvekilimizi yüceltelim dedim ve öyle de yaptık."

"İlçe Milli Eğitim müdürlüğünde neden kovulduğunu anlatıyor"

"Program başladı açılış konuşmasını yapan okul müdürümüz sayın Kaymakamım , sayın Milletvekilim, sayın Garnizon Komutanım, sayın Belediye başkanım diye konuşmasına başladı , o konuşmasını yaparken iki bayan protokolün önünden geçerek aşağıya sunucu öğrenci kızımızın yanına giderek yanlarına çağırdılar bir şeyler söylediler. Konuşmasına yapan okul müdürümüz yanımıza gelirken ben onu hocam gidin bir bakın arkadaşlar bir şey mi soruyor bir şey mi istiyorlar dedim müdürümüz gidip geldiğinde müdür bey bayanlar protokolü yanlış yaptınız milletvekilimizi önce söylemeliydiniz demişler konuşmaya en son çağırın demişler , biz de protokole göre böyle yanlış yapmayalım çünkü Kaymakam bey bu tür şeylerde hata istemiyor dedim, gitti bayanlara söyledi bu sefer hep birlikte yanıma geldiler ben bu sefer onlara arkadaşlar lütfen müdahale etmeyin yanlış yapılınca sıkıntıyı ben çekiyorum dedim. Daha sonra Belediye başkanımız konuşmasını yaptı, sıra vekilimize gelince vekilimiz kaymakam beye protokolü yanlış yapıyorlar demiş oda vekilimize sayın vekilim istemiyorsanız sizden sonra ben konuşma yapmam demiş sıra vekilimize gelince anons edildiğinde protokoldeki yerinden kalktı bizlere doğru döndü Milli Eğitim Müdürümüz burada mı dedi buyurun efendim diye ayağa kalktığımda herkesin içerisinde bana Protokolü bilmiyorsunuz dedi gençlerin hatırına konuşacağım dedi ve kürsüye gitti ben hiç bir şekilde sayın vekilimize bir şey söylemedim ses çıkarmadım vekilimiz konuşmasını yaptı. Konuşmasını yaparken de salona doğru parmağını sallayarak makam mevki protokol önemli şeyler değil dedi milletin vekiline saygı göstermeyenlere hadleri bildirilecek türü laflar söyledi. Konuşması bitince protokole gelmeden salonun yan tarafından çıktı bizde nezaketen uğurlamaya gittik belediye başkanımızla birlikte uğurladık. Yaptığımız uygulama kesinlikle doğru idi zaten protokol hatası yapmadığımız anlaşılınca olayı sonra benim kadınlara güya kaba davrandığıma dön derdiler.

Daha sonra olayı ben İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildirdim, Milletvekilimiz O. B. beye bildirdim ayrıntı sorarlarsa arz edebileceğimi söyledim.

Sağolsun O. B. vekilimiz bizzat arayarak olayı benden dinledi bir hatamızın saygısızlığımızın olmadığını öğrendi dikkatli ol seni 6 aydır savunuyorum dedi. Yani Ak Pati ilçe yönetiminin beni görevimden aldırmak için aylardır uğraştığını teyit etti.

Sonra bana sayın Kaymakamımız sayın vekilimiz R. hanımın arayarak kendisinden özür beklediğini ama kaymakamımızın aramadığını aranmadığı için kendisinin aradığını söyleyerek sitemlerini ağır bir şekilde ilettiğini söyledi."

Müdür kazdığı kuyuya düşer

"İlerleyen süreçte bu olayın da bahane edilerek Ak Parti ilçe başkanı bayanlarla yaptığı toplantıda ben bu ilçe Milli Eğitim Müdürünü görevden aldıracağım yerine de …. ilçesinden arkadaşımı getireceğim demiş toplantıda öğretmen arkadaşlardan birinin de hanımı vardı.

Bizim baştan buyana dikkat çekmeye çalıştığımız gibi …. İlçesinden arkadaşım diye getirilen kişi de bölgesinde bizim ilçede M. O.nın meşhur olduğu kadar meşhur bir FETÖ'cüymüş. Tüm bunlar tesadüf olamaz diye düşünüyorum. FETÖ'cü sever FETÖ'cü korur bu Ak Parti ilçe başkanı ve eğitimden sorumlu başkan yardımcısı T. bey benim yerime bula bula yine bir FETÖ'cü bulmuşlar.

Halbuki daha bu olaydan üç beş gün önce Belediye başkanımıza bir milletvekilimizi 12.sınıf öğrencileriyle buluşturacağım bize yardımcı ol dediğinde hiç tereddüt etmeden okulları ve öğrencileri ayarlamaları için okul müdürlerimizi arayıp programı anında organize etmiş biriyim."

Ne kadar iyi bir AKP'li olduğunu örnekliyor

"İlçede göreve başladıktan yaklaşık bir iki ay sonra Ak Parti ilçe başkanıyla yeni tanıştığımız zamanlarda ona kendimizi tanıtma adına şöyle demiştim. "Başkanım sen şimdi yasal olarak bu partinin ilçe başkanı görmekte haklısın ancak bu teşkilat bizim teşkilat. Rahmetli Erbakan hocamızdan bugüne ve Ak Partinin kuruluşundan itibaren partinin sahibi biziz. Sen yarın bir gün belediye başkanı adayı olursun yapmazlar küser gidersin, Milletvekili adayı olursun yapmazlar küser gidersin bu teşkilat bizim biz bir yere gitmeyiz dolayısıyla kendini partinin sahibi sanma" demiştim. O zaman bu sözlerim çok hoşuna gitmişti hatta o zamanın ki il başkanına bizim Milli Eğitim Müdürü böyle söylüyor demiş o da hakikatten böyle söyledi mi diye memnuniyetini belirtmişti."

İspiyona devam

"Bu Ak Parti ilçe başkanımıza ilçede göreve başladığımdan bu yana tüm törenlere katılmasını söyledim, törenlere gelirse onore edeceğimizi söyledim, zaman zaman ödül törenlerinde ödül verdiririz Ak Partinin reklamını yaparız dedim. Tam üç yıldır hiç bir törenimize gelmedi. ne resmi bayram törenlerine ne diğer önemli gün ve anma törenlerimize.

Tüm AKP'liler ondan memnunmuş

İlçede Tüm Milli Eğitim Camiasından beni sorabilirsiniz en az yüzde 90 ı benden memnun değillerse;

İnsanlığımdan, Amirliğimden , Yönetim anlayışımdan , iletişimimden , eğitimle ilgilenmemden , sorunlarıyla ilgilenmemden, Makamıma geldiklerinde karşılamamdan uğurlamamdan vs vs

İlçede Pansiyonlu 5 tane lisemiz var onların öğrencilerinden idarecilerinden beni sorsunlar;

Onlarla olan iletişimimden , onlarla ilgilenmemden , onlara devletin yanlarında olduğunu hissettirip hissettirmediğimden , onlara yaptığım haftalık sohbetlerden vs vs

ilçede muhtarlardan beni sorsunlar , iletişimimden , muhabbetime kadar, taşıma yapılan köy muhtarlarıyla her dönem kahvaltılı toplantılardan , onlarla istişare edişimizden , onlara değer vermemize kadar vs vs

Tüm ilçe Belediye camiasından beni sorsunlar;

Belediye başkanımızdan sorsunlar çalıştığımız üç yıl boyunca bir saygısızlığımız teşkilatçılığa aykırı bir işimiz bir programımız olmuş mu , istişaremiz nasılmış , belediyemizden gelen talepleri nasıl anında olumlu yönde çözdüğümüzü , tüm belediye başkan yardımcılarımızdan sorsunlar Kültür müdürümüzden sorsunlar üç yıl boyunca bir sürü sosyal kültürel sportif faaliyetlerde bir sıkıntımız olmuş mu?

Belediyemizle Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında üç yıldır Sosyal Kültürel ve Sportif faaliyetler Protokolü yaptık en ufak bir sıkıntımız olmadı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'ne karşı ne kadar dik durmuş

İlçedeki tüm STK'lardan beni sorsunlar Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hariç, çünkü bu dernekler makamıma geldiklerinde sizin burs verdiğiniz öğrenciler dağa çıkıp PKK ya eleman oluyor bilmediğimizi mi zannediyorsunuz liselerimizden uzak durun diyecek kadar dik duruş sergiledim.

İslami hassasiyeti olan tüm STK'lardan beni sorsunlar ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak işlerini kolaylaştırıyor muyum yoksa zorlaştırıyor muyum?

Hiç izin kullanmamış, minibüsle işe gidip gelmiş

Son olarak şunun da bilinmesini isterim.

1999  yılından bu yana …… de ikamet ediyorum. Son üç yıldır ilçeye sabah gidip akşam dönüyorum. Bu gidiş gelişi ilçe SGK nın servisiyle yapıyorum. Önce Sabah mahalleden …… ya minibüsle gidiyorum, orada SGK nın servisine binip ilçeye gidiyorum. Akşam dönüşte ise SGK nın servisiyle …… ya kadar geliyorum oradan otobüsle …………. kadar geliyorum oradan evime yürüyerek dönüyorum. İşime de bu şartlarda gidip gelen biriyim. Hiç bir gün geç kalmışlığım olmamıştır. Resmi görev , toplantı veya resmi yıllık izinlerim dışında bir gün gitmediğim olmamıştır. Üç yıldır bir gün bile rapor kullanmamışımdır.15 yıldır ilçede görev yapan tarafsız kişiler ilçe bir Milli Eğitim Müdürü gördü diyorlar sorulabilir.

STK'ların oluruyla AKP'nın atadığını kabul ediyor

Netice olarak göreve başlarken bizim bu makamlarda olmamızı isteyen dostlarımızın cv mizi almasıyla başlayan tüm bizi tanıyan STK ların oluruyla Ak Parti iktidarımız tarafından atanmış biri olarak makam MANYAKLIĞIM hiç olmamıştır. Hamdolsun verilen görevi Allah rızası için samimi bir şekilde yapmaya çalışıyorum.

Yaptığımız görevi bizden iyi yapacak yüzlerce kardeşimizin olduğuna da can-ı gönülden inanırız. Görev değişikliği olacaksa bu anlayışla olacak her türlü göreve razıyız.

İl Milli Eğitim Müdürümüz bu süreçte bugüne kadar beni ne aramış ne sormuş ne makamına çağırmış ne olayı birde senden dinleyim veya sen şu ilçede ne yapıyorsun ne ediyorsun ilçenin ahvali nedir ? dememiştir.

Bunlardan başka bir sıkıntım olmadığı gibi yine kimseye hiç bir zaman saygıda tavır ve davranışta bir kusurumuz olmamıştır.

Allaha şükür hırsızlığım olmadı olmaz , Namussuzluğum olmadı olmaz usulsüzlüğümüz olmadı olmaz , üslupsuzluğumuz olmadı olmaz . En geniş şekilde bilgilendirmek istedim.

Doyamamış birde ek koymuş

RAPORA EKLER

1-İlçe başkanı rutin devam eden taşıma ihalesine hep müdahil oluyor, Yıllardır aynı ihale aynı şekilde yapılmasına rağmen servisçilere yaranmak veya servisçiler içindeki yönetim arkadaşlarıyla birlikte onlara hakimiyet kurmak , kendini zorla saydırmak için bizi adeta yanlış yapmaya zorlamışlar ancak yaklaşık maliyetin bir kuruş üzerine imza atmayacağımı kararlı bir şekilde söyleyince daha göreve başladıktan 4 ,5 ay sonra bu adam Ak Partiyi takmıyor diye dedi kodu çıkardılar. Benden önce yapılan ihalede yaklaşık maliyetin üzerinde fiyata imza atıldığını bizim de imza atmamızı istediler ben kesinlikle atmayacağımı söyleyince de aleyhimize olumsuz propagandaya başlamışlardır.

2-İlçe kaymakamını daha göreve başladıktan bir iki ay sonra başkan bu adam her ortamda Ak Partiyi eleştiriyor en ufak bir konuda Ak Parti aleyhine giydirmeler yapıyor dememe rağmen kaymakama hiçbir olumsuz tavır alınmamıştır. Ben MHP liyim diye Vali yapmadılar diyen kaymakamların bu gibi yerlerde ne işi var. Her fırsatta da millet vekillerine de küfür ediyor arkalarından belediyenin icraatlarını da eleştiriyor. Bilgi veriyoruz tavır alan yok.

3-Belediye başkanıyla okullara yarıyıl tatil kitabı dağıtmaya gittim diye benim savunmamı isteyen kaymakamı belediye başkanımıza ve Ak Parti ilçe başkanına bildirmeme rağmen olumsuz hiçbir tavır alınmadı.

4-İlçe başkanı seçmenlerle konuşurken görüşürken bir kurumla ilgili bir şey söylendiğinde o kurum yetkilisiyle hemen canlı telefon bağlantısına geçerek telefonunun sesini açarak herkese konuşmayı dinleterek kişinin zor durumda kalabileceğini veya kendilerini istemeyerek zor duruma sokabileceğini düşünmeden konuşuyor. Bu hareketlerin hal hatır sorma veya birini birisiyle görüştürmenin dışında doğru olmadığını anlamıyorlar.

5-Ak Parti ilçe yönetimi Millet vekillerimiz gelince hiçbir zaman haber vermiyorlar . Millet vekillerinin geldiğini çoğu zaman belediyeden öğreniyoruz.

6-Bakanlarımızın geleceğini ya belediyeden yada kaymakamlıktan öğreniyorduk Ak parti yönetiminden öğrenemiyorduk. Kasıtlı olarak bizi uzak tutuyorlardı. Muhtemelen arkamızdan da gelip gitmediğimiz söyleniyordu.

7-Bir defasında İstanbul Milletvekilimiz hemşerimiz O. B. bu kadar gelip gidiyoruz hiç yanımıza gelmiyorsun dedi bende Ak Parti teşkilatının haber vermediğini kendisine ilettim.

8-Ak Parti meclis üyesi okul müdürlerimden bazılarına ilçe milli eğitim müdürümüz Belediye başkanımızdan yana mı yoksa Ak Parti ilçe başkanımızdan yana mı diye sorarak çok sığ dedikodularla uğraşmaktadırlar.

Editör: TE Bilişim