İngiltere’de Ankara Anlaşması Vizesi ile kendi işinizi kurabilir, deneyim sahibi olduğunuz, bilgi sahibi olduğunuz ve eğitim aldığınız herhangi bir alanda eğitmenlik yapabilirsiniz.

İNGİLTERE’DE EĞİTMENLİK YAPABİLECEĞİNİZ ÖRNEK ALANLAR

Fizik Öğretmenliği

Dans Eğitmeni

Müzik Eğitmeni

Yabancı Dil Öğretmenliği

Pilates Eğitmenliği

Spor Eğitmenliği

Görsel Tasarım Eğitmenliği

Yüzme Eğitmenliği

İşaret Dili Eğitmenliği

Biyoloji Öğretmenliği

Felsefe Eğitmenliği

Yoga Eğitmenliği

Matematik Öğretmenliği

Çevre Düzenleme Eğitmenliği

Coğrafya Öğretmenliği

Yukarıda örneklerin verilen alanların dışında yüzlerce alanda eğitim verme imkânı sunan bu vize türü ile ilgili tüm sorularınızın yanıtları bu yazımızda yer alıyor. İngiltere’de kurmak istediğiniz işin Ankara Anlaşması Vizesi kapsamında olup olmadığınıİngiltere vizesi uzmanlarından öğrenebilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesi’nin avantajları;

-18 yaşından büyük her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı başvuru yapabilir.

-İstediğiniz alanda eğitim verebilirsiniz.

-Çalışma şeklinizi de siz belirleyebilirsiniz.

-İngiltere’de bu vize türüne sahip olduktan sonra eğitim alabilirsiniz.

-Aile bireylerinizi yanınıza alabilirsiniz.

-İngiltere’ye yerleşerek vatandaşlık alabilirsiniz.

İngiltere’de halihazırda İngiltere Turist Vizesi, İngiltere Ziyaretçi Vizesi, İngiltere Çalışma Vizesi, İngiltere Yerleşim Vizesi, İngiltere Evlilik Vizesi, İngiltere İş Vizesi, İngiltere Öğrenci Vizesi gibi vize türleriyle bulunan bireyler de Ankara Antlaşması Vizesiyle İngiltere’de kendi işlerini kurabilirler.

Ankara Antlaşması Vizesi diğer İngiltere vizesi türlerinden başvuru şartları ve prosedürleri noktasında ayrılmaktadır. Başvuru şartları arasında yüksek standartlarda sınırlamaların bulunmaması Ankara Anlaşması Vizesi’ni eğitmenlik sektöründe çalışan birçok insanın tercih ettiği bir vize haline getirmektedir. İngiltere vizesi türlerinden biri olan Ankara Antlaşması Vizesi başvurularında gereken evraklar başvuru sahibine özgü olmalıdır.

Birleşik Krallık Vizesi alanında uzman bireylerden destek alarak profesyonel danışmanlarla başarılı bir vize başvuru süreci geçirebilirsiniz. CSS Legal şikâyet edilen ve bireyleri endişelendiren İngiltere’nin vize verme noktasında zorlayıcı tutumuna karşı başarılı bir vize başvuru süreci geçirerek vize sonucununuz olumlu olma ihtimalini artırabilen bir firmadır.

Sektör kısıtlaması bulunmayan Ankara Anlaşması Vizesi ile çalışma şekliniz hususunda da sınırlama bulunmamaktadır. Evden (home office), mobil (freelance), iş yeri açarak, ortaklık kurarak, bir işletmeyi devralarak vb. şekillerde yapmak istediğiniz işin yöntemini tamamen kendiniz belirliyorsunuz.

Ankara Anlaşması Vizesi için sermaye alt üst limiti belirlenmemiş olup, yapacağınız işe ve yöntemine göre sahip olmanız gereken sermayeyi kendiniz belirleyebilirsiniz. Ancak bunun için yapacağınız işin piyasasını araştırmanız gerekiyor.

Ek olarak kurmayı hedeflediğiniz işte, mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu belgelerle kanıtlamanız gerekiyor. Herhangi bir alanda mesleki yeterliliğe sahip olmayan ancak eğitim almış olan bireyler de başvuru yapabilirler. Fakat hem eğitim almış, diploma sahibi hem de mesleki yeterlilik ve deneyime sahip olan bireylerin vize alma ihtimali de yükselecektir.

İngiltere’de yapmayı hedeflediğiniz işin gerektirdiği ve başkalarına ihtiyaç duymayacağınız şekilde işinizi sürdürebileceğiniz kadar bir İngilizce dil bilgisi vize sonucunun olumlu olma ihtimalini artıracaktır. Herhangi bir sınavla İngilizce bilginizi kanıtlama şartı bulunmamaktadır. İngiltere Ankara Antlaşması vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin bilmeleri gereken İngilizce dil bilgisi seviyesi seçilen sektöre ve kurulacak işe göre farklılık gösterir.

Bir başka önemli nokta ise, kuracağınız işten para kazanma potansiyelinizin olduğunu çeşitli belgelerle başvuru dosyasında kanıtlamanızdır. Bunun için kuracağınız işin tüm giderleri çıkarıldıktan sonra hem vize sahibi hem de varsa bağımlılarının (eş ve çocuklar) yaşam masraflarının karşılanabileceği kadar paranız bulunmalıdır. Buna ek olarak para kazanma potansiyeli; pazar ve fiyat araştırmaları, rakip analizleri, bilanço ve projeksiyonlar, kar-zarar hesaplamaları vb. bilgilerle oluşturulacak olan iş planıyla (business plan) belgelenmelidir. CSS Legal yorum ve analiz gerektiren Ankara Anlaşması Vizesi iş planı hazırlanması noktasında başvuru sahiplerine profesyonel destek sağlayabilecektir.

Bireyler eğitim vereceği alana göre ve deneyimine göre kar elde edebilir. Belirli bir skala olmamakla birlikte bireylerin vereceği eğitim veya yapacağı öğretmenlik işi için alt ve üst limit belirlemek oldukça zordur.

Ankara Anlaşması Vizesi ile iş kuracak bireylerin potansiyel müşterileri bulunmalıdır. Yalnızca potansiyel müşterilere sahip olarak değil proje kapsamında yapılan çalışmalarla da iş fırsatı yakalanabilir. Projelere ve potansiyel müşterilerinize nereden ulaşabileceğinizi CSS Legal uzmanlarıyla irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.

İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu yapmak isteyen bireyler, öncelikle hangi işi yapacaklarına ve bu işi hangi çalışma yöntemiyle yapacaklarına karar vermelidir.

-Evden (home Office),

-Seyyar (mobil),

-İş yeri açarak,

-Ortaklık kurarak

-Bir işletme devralarak kendi işinizi kurabilirsiniz.

Ankara Antlaşması Vizesi için gerekli belgeler listesindeki evrakların eksiksiz olarak tamamlanması gerekir. Kuracağınız işe veya sektöre uygun başvuru evraklarına örnek olarak;

-Başvuru sahibinin diploma, sertifika, eğitim belgeleri,

-Mesleğinde deneyim sahibi olduğunuzu gösteren belgeler,

-Önceki iş yerlerinden alınmış referans mektupları

-İş planı,

-Başvuru formu,

-Dilekçe, niyet mektubu vb. verilebilir.

Başvuru sahipleri İngiltere’den yapılan başvurularda 2018 yılının kasım ayında açılan başvuru merkezlerinden, Türkiye’den yapılan başvurularda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep’te bulunan başvuru merkezlerinden randevu alarak başvuru dosyasını teslim edecek ve biyometrik bilgilerini (fotoğraf, parmak izi ve göz taraması) verecektir.

İngiltere’den yapılan başvurular ortalama 6 ay içerisinde, Türkiye’den yapılan başvurular 3 ile 12 hafta arasında sonuçlanabilmektedir. Bu süreler yaklaşık değerler olup çeşitli sebeplerle uzayabileceği gibi daha kısa süre içerisinde de başvuru sonucu açıklanabilir. Ankara Anlaşması Vizesi başvurularında CSS & Co Legal Services uzmanlarından profesyonel hizmet alınması vize sonucunun olumlu olma ihtimalini de arttıracaktır.

-Ankara Antlaşması Vizesi ilk başvurusunda öncelikle 1 yıllık vize verilir.

-Vize uzatma başvurularıyla 2 veya 3 yıllık daha vize alınır.

-5 yıl İngiltere’de yaşayan bireyler İngiltere sürekli oturum başvurusu yapabilir.

-1 yıl da sürekli oturumla İngiltere’de bulunan (toplamda 6 yıl) bireyler İngiltere vatandaşlığı alabilir.

Sürekli oturum ve İngiltere vatandaşlığı başvuru şartlarının farklı olması sebebiyle başvuru dosyasında bulunması gereken evraklar değişiklik gösterecektir. Bu aşamada CSS Legal vize uzmanlarından bilgi ve danışmanlık alarak İngiltere’ye yerleşmek için gerekli hususları öğrenebilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu yapan kişilerin varsa bağımlıları (eşi ve 21 yaş altı çocukları) Ankara Antlaşması Bağımlıları Vizesi ile İngiltere’de vize sahibiyle yaşama fırsatı bulacaktır. Bağımlı eş ve 16 yaş üstü çocukları, herhangi bir iş yerinde çalışma hakkı bulabileceği ve sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği gibi devlet okullarında eğitim alabileceklerdir.

İngiltere’de eğitim için her türlü bilgi ve tavsiye alabileceğiniz Student Portal International danışmanları profesyonel bilgi ve danışmanlık sağlayabilmektedir. SPI uzmanları İngiltere’de dil okulu, lisans, yüksek lisans gibi çeşitli eğitimler alacak olan bireylere uygun eğitim kurumunun seçilmesi, eğitim programının belirlenmesi noktasında ve İngiltere’ye gittiğinde ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi verecektir.

İngiltere vizesi ret sebepleri oldukça çeşitlidir. Başvurulacak vize türünün farklı olması ve yaşam koşullarının kişiden kişiye değişmesi vize ret sebeplerini standart kalıba sokmamızı engellemektedir.

İngiltere vizesi ret nedenleri arasında eksik bilgi, yalan beyan, yanlış bilgi veya belge vb. olabileceği gibi başvuru şartlarının sağlanamamış olması, vize türünün doğru seçilmemiş olması gibi durumlar da bulunabilir. Ankara Anlaşması Vizesi başvurularında ret alan kişiler idari itiraz (administrative review) ve itiraz kapsamlı yeniden değerlendirme başvurusu (re-consideration) yapabilecektir.

İngiltere vize reddi sebeplerinin haksız ve yersiz olduğunu, başvuru şartlarını taşıdığını düşünen bireyler, ilk başvuruda teslim edilen belgelerin yeniden değerlendirilmesini talep ederek idari itiraz başvurusunda bulunabilirler. Başvurunun değerlendirilmesinde gözden kaçan bir bilgi, değerlendirilmeye alınmamış bir belge sebebiyle İngiltere vizesi ret kararı verilmiş olduğunu düşünenler ise, İngiltere vizesi reddine itiraz dilekçesi örneği ve savunmalar gerekli terminolojiye uygun hazırlanmasıyla başvurunun yeniden değerlendirilmeye alınması talep edilecek, ek bilgi ve belgelerin de itiraz dosyasına koyulmasıyla yeniden değerlendirme başvurusu yapılabilecektir. İdari itirazın aksine yeniden değerlendirme başvurusunda ek bilgi ve belge vize itirazlarında kullanılabilmektedir.

CSS Legal Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu yapacak olan veya başvurusunda ret alarak İngiltere vizesi reddine itiraz etmek isteyen bireylere bilgi ve danışmanlık noktasında hizmet verebilen bir firmadır. Tekrar tekrar İngiltere vizesi başvurusu ret kararıyla karşılaşmamak ve aynı maddi ve manevi yükler altına girmemek için CSS & Co Legal Services ile irtibata geçebilirsiniz.

Ankara Antlaşması Vizesi sahibi olan kişiler, İngiltere’de bu vize türüyle kendi işini kurmak zorundadır. Bu kişilerin başka bir şirkette çalışan olmaması gerekir. Ancak böyle bir durumun tespiti durumunda gelecekte yapacağınız Birleşik Krallık vizesi başvurularında sorun yaşayabilir, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi uzatma başvurularında ret kararıyla karşılaşabilirsiniz.

Bu vizeye sahip olduğunuzda İngiltere’de süresiz oturum başvurusu yapana kadar 5 yıl boyunca devlet sosyal yardımlarından yararlanamazsınız.

İngiltere vizesi en zor alınan vize türlerinden biri olup Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu için gerekli şartlar, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi prosedürleri ve İngiltere vizesi türleri hususunda CSS Müşavirlik uzmanlardan destek alınması faydalı olacaktır.

Editör: TE Bilişim