Bu kapsamda TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise kanalları ve canlı dersler kullanılarak 18 Eylül Cuma gününe kadar uzaktan eğitim verilecek.

21 Eylül’de ise yüz yüze eğitime geçilecek. Öğrenciler EBA sistemi üzerinden ders programlarına, canlı ders saatlerine, konu anlatımlarına, ödevlerine ve konu testlerine ulaşabilecek.

1 Ağustos - 21 Eylül arası uzaktan eğitim

Yaz aylarında vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 yıl eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta yüz yüze eğitim ile başlayacağını açıklamıştı.

Fakat son dönemde vaka sayıları büyük oranda yeniden artınca Bilim Kurulu’nın tavsiyesiyle birlikte 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü okulların uzaktan eğitim ile 2020-2021 dönemine başlanmasına karar verildi. 31 Ağustos 2020 Pazartesi – 18 Eylül Cuma tarihleri arasında TRT EBA TV, EBA sistemi üzerinden öğrenciler uzaktan eğitim alacak.

Öğrenciler EBA sistemine öğrenci girişi ile giriş yaptıktan sonra platformnda ders programlarının yanı sıra canlı ders saatleriyle ilgili bilgilere, konu anlatımlarına, ödevlerine ve konu testlerine rahatlıkla erişebilecek. EBA canlı ders uygulamasıyla da birlikte öğretmenler öğrencilerle birlikte her gün canlı ders gerçekleştirebilecek.

Ayrıca koronavirüs nedeniyle 21 Eylül tarihine kadar yapılacak olan uzaktan eğitim döneminde evinde bilgisayara ve internete erişimi olmayan öğrenciler için okul ve diğer kurumlarda EBA Destek Noktaları oluşturuldu.

Öğrenciler ve velileri bugün başlayacak olan EBA sistemi ile uzaktan eğitim konusunda internet üzerinden EBA ilkokul ders programı, EBA ortaokul ders programı, EBA lise ders programı ve ders saatleri ile ilgili arama gerçekleştiriyor.

İşte 31 Ağustos 2020 Pazartesi (bugün) EBA TVders programı;

Editör: TE Bilişim