Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde 3 Mayıs’ta yüz yüze yapılmasına karar verilen sınavların ertelenip ertelenmeyeceği konusunda açıklamada bulundu. Selçuk, “Eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde 3 Mayıs’ta yüz yüze yapılmasına karar verilen sınavlar ile ilgili açıklama yaptı. Sınavların ertelenme durumu hakkında değerlendirmelerin devam ettiğini ifade eden Selçuk, “3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız” diye konuştu.

Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Riskin düşük seviyede de olsa dikkate alınması gerektiğini eğitim bilimciler olarak kendi içimizde değerlendirip böyle yapıyoruz. O yüzden açıp kapatmalar oluyor. 3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız. Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız ya da bir beklentimiz olamaz, buna hakkımız yok. Çünkü çocuklarımız, kıymetli velilerimiz, öğretmenlerimiz kıymetli bizim, o yüzden de tümüyle tabloya bakıp, veriye bakıp, bilime bakıp, böyle bir kararı gözden geçiririz, yeniden ele alırız."

Günlük vaka sayısının ve can kaybının rekor kırdığı son günlerde, yüz yüze sınav yapılmasının riskli olduğunu belirten öğrenci ve veliler MEB’e sınavların ertelenmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyor. Öte yandan Türkiye’de korona virüsten dolayı yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 36 bin 613'e, vaka sayısı ise 4 milyon 384 bin 624'e ulaştı.

Editör: TE Bilişim