Yeniçağ'dan Tolga Şahin'in özel haberine göre; Korona virüs salgını sonrası uzaktan eğitim kararının alınmasıyla beraber bilgisayar ve laptoplara olan talep arttı. Piyasada laptop fiyatları 6 bin TL ile 37 bin TL arasında değişirken alt limitten laptoplara ise ulaşım sıkıntısı yaşanıyor.

FİYATLAR OLDUKÇA YÜKSEK

Firmalar piyasadaki talebe yetişmekte zorlanırken fiyatlarında bu oranda arttığı gözleniyor. Çocuğunun EBA üzerinden eğitim alması için laptop almaya çalışan aileler ise, fiyatların yüksekliğinden dert yanıyor.

ÜRÜN YA KALMAMIŞ YA SINIRLI SAYIDA

Mağazalardaki laptop fiyatlarından dert yanan bir veli, “Korona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim kararı alınmasından memnunuz. Ancak çocuklarımıza EBA’dan eğitim almaları için laptop almaya gittiğimizde çok uçuk fiyatlarla karşılaştık. Laptoplar en az 6 bin TL civarında. Bu fiyat bizim kesemizi çok aşmasına rağmen almaya kalktığımızda ise “elimizde bu üründen sınırlı sayıda kaldı ya da ürün elimizde kalmadı” cümlesiyle karşılaşıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KAMPANYALAR AÇILDI

Diğer taraftan Acun Ilıcalı’nın TV8 ekranlarında başlattığı kampanya sonrası 10 milyona yakın para toplandı. Parayla alınacak laptop ve tabletler Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde toplanarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Şu an için bazı belediye ve kurumlar da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere çeşitli kampanyalar açtıklarını duyurdu.

Editör: TE Bilişim