Bakan Selçuk açıklamasında “Bilim kurulunun tavsiye kararları neticesinde aşamalı ve seyreltilmiş bir model ile 2020-2021 eğitim öğretim yılına da başlıyoruz.

Buna göre 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz.

21 Eylül'de bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitiminde başlamasına karar vermiş buluyoruz.

Dileyen özel okullar tabii ki 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.” dedi.

O AÇIKLAMNIN DETAYLARI

Bakan Selçuk’un açıklamalarının ardından 2020-21 Eğitim Öğretim Yılı Eğitim Kurumlarının Aşamalı Açılma Takvimi başlıklı bir belge gündeme geldi.

Bu belgeye göre:

31 AĞUSTOS 21 EYLÜL 2020

Telafi programı ertelenir. Sadece okul öncesi eğilim kurumlan ve sınıfları açılır.

21 EYLÜL-13 KASIM 2020

Birinci yarıyılın ilk döneminde: Okul öncesi sınıfları, 1. 8. ve 12. sınıflar yarı zamanlı; köy okulları ve özel eğitim kurumlan tam zamanlı açılır. Diğer sınıflar uzaktan eğitim imkânları ile eğitimlerini sürdürür.

16- 20 KASIM 2020

Birinci yarıyıl ara tatili

23 KASIM 2020 25 OCAK 2021

Birinci yarıyıl ikinci döneminde: 2.. 5. ve 9. sınıf öğrencileri de eğilim kurumlarında yarı zamanlı eğitim almaya başlar.

Diğer sınıflar uzaktan eğitim İmkânları ile eğitimlerini sürdürür.

25 OCAK-5 ŞUBAT 2021

Yarıyıl Tatili

8 ŞUBAT 2021

İkinci yarıyılda tüm öğrenciler için eğitim kurumlan tam zamanlı olarak açılır.

Özetlemek gerekirse; okullar 21 Eylül’de açılacak ve ilkokul 1.sınıf 8.sınıf ve 12. Sınıfa giden öğrenciler yüz yüze eğitim alacak.

Bu sınıfların bir ortak özelliği ise sınava girecek öğrenciler olması.

OKUL SERVİSLERİNİN DURUMU NE OLACAK?

Okulların geç açılması veya aşamalı açılması birçok sektörü olduğu gibi okul servislerini derinden vurdu.

2020 Mart ayından beri çalışmayan servis araçları yukarıdaki hesaba göre uzunca bir südre istikrarlı bir şekilde çalışamayacak.

Okulların geç açılması personel servis fiyatlarını aşağı doğru çekerken, Özel okulların açılmasında da fiyatları olumsuz etkiyeceği öngörülüyor.

Servisçi esnafının aldığı kredilerin ödeme zamanlarının geldiği şu günlerde esnaf akara kara düşünmeye başladı bile.

Esnaf Kefaletlerden alınan krediler, bankaların verdiği 6 ay sonrası için ödenecek kredilerin ödeme günlerinin yaklaşması, sektörde büyük bir krize sebep olacak.

Editör: TE Bilişim