11 Ocak 2018 Perşembe günü sendika merkezindeki “Lütfi YILMAZ Toplantı Salonu”nda düzenlenen konferansın konuşmacısı Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet TAŞAĞIL’dı. Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof.Dr.İbrahim ÖZTEK,Beykoz Türk Ocağı Başkanı Mehmet ARSLAN,Ümraniye Türk Ocağı Başkanı Av.Faruk ÜLKER,EFEMEMED Başkanı Eyüp TAVUKÇUOĞLU,Türk Emekli Sen İstanbul Şube Başkanı Erol GÜLER’de katılımcılar arasındaydı.

Şube Başkanı Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU açılış konuşmasında ; tarihi dizilerden değil alimlerden öğrenmeye devam ediyoruz.Doğru bilgiye doğru kaynaktan ulaşmak için alanında en yetkin isimlerle üyelerimizi buluşturuyoruz.Türk’ün ayak izini süren,Turan coğrafyasına en hakim isimlerin başında gelen kıymetli hocamız Ahmet TAŞAĞIL’a teşekkür ediyor,Türk Milli Kültürüne hizmetinin artarak devamını temenni ediyoruz dedi.

Türk Dünyası deyince akla gelebilecek en değerli isimlerden biri olan Ahmet TAŞAĞIL Hocayı yoğun bir kalabalık ve dikkatli bir kitle dinledi. Türk Tarihini, Turan Coğrafyası perspektifinden yerinden yaptığı araştırmalarla ünlenen Prof.Dr. Ahmet TAŞAĞIL “Doğru Kaynak, Doğru Bilgi ve Doğru Yorum” tarih araştırmalarının olmazsa olmazıdır ifadeleriyle sözlerine başladı. Büyük bir vukufiyetle dinleyenlerini Türk Dünyası içindeki araştırmalarına ortak etti. Çin ve Rus kaynaklarını doğru yorumlarla günümüze taşıyan Ahmet TAŞAĞIL programın sonunda dinleyicilerin sorularını da cevapladı.Program bitiminde kitaplarını imzalayan hocamıza günün anısına plaket takdimi yapıldı.

Editör: TE Bilişim