Evlatlarını okula bırakırken ve alırken bir araya gelen veliler, kendi aralarında yüz yüzü eğitimin sona ereceğini bunu eğitimcilerin de yüksek sesle dile getirdiğini ifade ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da "Uzaktan eğitim kalıcı olacak" açıklamasını yaptı.

23 Ocak 2020'de Çin'in Wuhan Kenti'nden dünyaya yayılan korana virüs (Covid-19) tüm dünyanın kabusu oldu. Dünya genelinde vaka sayısı 123 milyon 697 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 725 bini geçti. İyileşenlerin sayısı 99 milyon 648 bine ulaştı.

Bu salgından ülkemiz de etkilendi. Dün itibarıyla test sayısı 36 milyon 556 bin 589'a ulaştı. Vaka sayısı 3 milyon 35 bin 338, vefat sayısı 30 bin 178, ağır hasta sayısı 1644 oldu.

Son 24 saatte 201 bin 215 Covid-19 testi yapıldı, 22 bin 216 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı, 117 kişi hayatını kaybetti.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM BİTİRİLSİN"

Türkiye'de günlük vaka sayısının 22 bini aşması bilinçli kesimi tedirgin ediyor. Sosyal mesafe kurallarını uyan, maskesini takan, sıklıkla dezenfektan kullanan kesim büyük panik yaşarken, uyarıları kulak ardı ederek hiçbir şey olmamış gibi normal yaşam sürenlere de tepki gösteriyor.

Çocuklarını okula götüren ve çıkış saatlerinde biraraya gelen veliler, ayak üstü yaptıkları konuşmalarda yüz yüze eğitimin bitirilmesi gerektiğini dile getiriyor. Çocuklarının okulda yalnız başlarına kaldığını belirten veliler, ne kadar uyarı yapsalar da yere düşen, teneffüslerde oynayan, tuvalet ihtiyaçlarını karşılayan çocuklarının yaptıkları tüm uyarılara rağmen hastalığı kapmasından endişe duyuyor.

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflarda okuyan çocukların yaşları gereği hastalığı kapmasının daha kolay olduğunu belirten veliler, eğitimcilerin de yüz yüze eğitimin bitirilmesinin an meselesi olduğunu yüksek sesle ifade ettiklerini dile getiriyor.

"UZAKTAN EĞİTİM KALICI OLACAK"

Pandemiyle birlikte başlayan uzaktan eğitim tam 1 yılını doldurdu. Eğitim ve öğretim tam 1 yıldır ağırlıklı olarak EBA TV ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik" dedi.

Editör: TE Bilişim