Durumun yönetim kısmı bu şekilde devam etse de, ilginç gelişmeler yaşanıyor.

MESAJDA HANGİ BİLGİLER İSTENİYOR

İstanbul’da bir çok veliye gelen SMS veya whatsapp mesajında sınıf öğretmenleri, pandemi sürecinde uzaktan eğitim sistemi olan EBA’ya giriş yapmakta zorlanan olup olmadığı,internet bağlantısı olmayan öğrencilerin kimler olduğu, bilgisayarı olmayan öğrencilerin kimler olduğunu öğrenmeye çalışıyor.

Bu sorunların okulların açıklanan tarihte açılmayacağı ve bunun hazırlığının yapıldığı şeklinde yorumlanıyor.

Okulların açılışı için özel okullarda 15-17 Ağustos'ta, devlet okullarında 31 Ağustos tarihi tüm Türkiye için bir açılış günü olarak beklenilmemeli. Okullar her ilde hatta ilçede farklı bir takvimde açılabilir. Yetki konusunda tüm yetki yaklaşık 2 ay önce illerde valiliklere ve sağlık kurullarına verildi.

Ankara’da toplantı

Özel okulların 15-17 Ağustos'ta telafi eğitimiyle açılması beklenilse de edinilen bilgiye göre özel okullardan bir heyet önümüzdeki salı günü Ankara'da MEB'de bir toplantıya katılacak. Özel okulların durumu da burada netleşecek. Özel okul sahiplerinin mutlaka açılması gibi bir ısrarı olmayacağı, çocukların sağlığını koruma koşullarına sahip olmayanlara izin verilmemesi de isteneceği bildirildi.

Son kararı MEB verecek

Okulların açılışıyla ilgili vaka artışı yüksek iller; Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara'da özel ve devlet tüm okulların fiili olarak eğitim/öğretime açılmaması ağır basıyor. Ancak İstanbul'un kapsam dışı olması sadece özel okullarda açılışın ay sonuna kadar ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Son kararı MEB'in vermesinin talep edileceği öğrenildi.

Okulların açılışında 2020/2021 eğitim-öğretim yılında pandemi koşulları nedeniyle aynı anda milyonlarca öğrencinin sokaklara çıkarılması gibi bir durum beklenmiyor.

Editör: TE Bilişim