Kuzey Koleji Kurucusu Eğitimci-Yazar Ömer Şahan, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Tecrübeli eğitimci Ömer Şahan şu açıklamayı yaptı:

“Saygıdeğer Meslektaşlarım, Değerli Öğretmenlerim,

Geleceğin büyüklerini yetiştiren, sadece çocuklarımıza ve gençlerimize değil, bütün bir topluma yön vererek gönüllere hitap eden sizlere millet olarak çok şey borçluyuz.

Bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de mecburi sebeplerden dolayı uygulanan online eğitimde, yüz yüze eğitimdeki gibi ders öncesi hazırlıklarınız, ders içi uygulamalarınız özveriniz ve gayretinizle öğrencilerin yanında oldunuz sizlere minnettarız. Bu tatil sürecinin bir taraftan zihinsel yorgunluğunuzu almasına diğer taraftan da kutlu mesleğinize daha büyük bir şevkle bağlanmanıza vesile olmasını diliyorum.

Kıymetli velilerimiz;

Pandemi döneminde öğrencilerin online derse adapte olmasında en büyük destekçisi sizler oldunuz. Normalleşmeyle beraber yakın zamanda geçeceğimiz yüz yüze eğitimde de sizlere büyük görevler düşüyor. Sayın velilerimiz bu dönemde olabildiğince çocuklarımızı Televizyondan uzak tutalı pandemi ile ilgili yapılan her açıklama onları endişelendirebilir karamsarlığa sürükleyebilir. Çocuklarımızın yanında her geçen gün daha iyi gidildiği bu sürecin yakın zamanda biteceği konusunda olumlu söylemlerde bulunulmalı. Değerli velilerimiz online eğitim sürecinde öğrenciler zamanlarını bilgisayar, tablet, telefon karşısında geçirdi. Bu tatil döneminde izin verilen saatlerde onların dışarıya çıkmaları onlara fiziksel ve psikolojik olarak iyi gelecektir.

Sevgili öğrencilerimiz.

Sizler bu süreçte okula gelmediniz belki ama okul online eğitimle evlerinize taşındı. Bu süreçte okula gelir gibi hazırlanıp derslere katılarak gerekli gayreti gösterdiniz. Bu pandemi dönemi yakın zamanda bitip güzel günlerde bir araya geldiğimiz okullarımızda da aynı özeni göstereceğinize inanıyorum. Ara tatile girdiğimiz bu dönemde online eğitimle beraber belki daha az vakit geçirdiğimiz kitaplarla daha çok vakit geçirelim. İzin verilen saatlerde yürüyüş yapmak da sizlere iyi gelecektir. Bu online eğitim sürecinde evlerinizde kalmak sizleri fiziksel ve psikolojik olarak yormuş olabilir. Unutmayalım ki normalleşme süreciyle beraber yakın zamanda okullarda tekrar buluşacağız. Online eğitimde gösterdiğiniz gayretten dolayı sizleri kutlarım.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Okullarımızın ve ülkemizin eğitim öğretim sürecine katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin güzel bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum.”

Editör: TE Bilişim