Murat DELİKLİTAŞ / Mustafa MERT KARACA / İSTANBUL, (DHA)- BEYOĞLU'nda sabah saatlerinde kısmi çökme yaşanan 5 katlı metruk binanın ön bölümü saat 14.50'de büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme yaşanan binada, anıtlar kurulunun raporu doğrultusunda moloz kaldırma çalışmaları başladı.
Karaköy Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı metruk binada sabah 06.30 sıralarında kısmi çökme meydana geldi. Çökme sonrası olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. İBB yetkilileri ise, kısmi çökme yaşanan binada inceleme yaptı. İnceleme sonrası binanın çökme riskine karşı etrafına güvenlik şeridi çekildi. Beşiktaş istikameti trafiğe kapatıldı. Karaköy- Kabataş yönündeki tramvay seferleri ise çift yönlü olarak durduruldu. Binanın ön bölümü ise saat 14.50'de büyük bir gürültü ile çöktü. Çökmeyle birlikte caddeyi toz bulutu kapladı. O anlarda karşı kaldırımda yürüyen öğrenciler ise, son anda kaçarak kurtuldu. Şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 

MOLOZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Çökme yaşanan binada akşam saatlerinde anıtlar kurulunun raporu doğrultunda moloz kaldırma çalışmaları başladı. Çalışmaların yarın akşama kadar süreceği öğrenildi. 

Kaynak: dha