AKP iktidarının Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak ve hazinedeki açığı kapatmak amacıyla getirdiği ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksitinde son ödeme tarihi 31 Ağustos olarak açıklanmıştı. Yapılandırmadan yararlanamayan mükellefler için hesaplanan tutarların tamamının faizi ile ödenmesi gereken son tarihin de 31 Ağustos olduğu bildirildi.

Ek MTV, araç sahiplerinin 2023 yılında ödedikleri miktar kadar ödenecek ve sadece bu yıla mahsus uygulanacak. Ek MTV'de ikinci taksit ödemeleri ise 30 kasım'a kadar yapılabilecek. Ek vergiden depremlerden etkilenenler mükellefler muaf olacak. Ayrıca ilk tescil ve kaydı Eylül 2023'te yapılan otomobiller için de yıllık motorlu taşıtlar vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacak.

Ek vergiyi yatırmayanlar araçlarını satamayacak, aracını trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak, yurt dışına çıkaramayacak ve muayene yaptıramayacak.

MTV'de ilk taksit ödeme süresini geçirenler veya eksik yatıranlar yapılandırma kapsamında olacak. Bu durumdaki araç sahipleri, bu tutarların tamamını geç ödeme zammı ile birlikte 31 Ağustos'a kadar ödeyebilecek. Bu durumdaki kişililer katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanabilecek, fakat peşin ödeme indiriminden faydalanamayacak.

Editör: Yadigar Hanım