Ersin Kula, Ulaşım Ve Turizm Hizmetleri Derneği isimli facebook sayfasından "Plaka tahdidi uygulaması anayasaya aykırı olup tüketiciyi zarara uğratan hukuksuz bir uygulamadır. Derneğimiz taksilerde plaka tahdidini kaldırmayı amaçlarken servis araçlarındaki tahdide kayıtsız kalamaz. Tavsiyemiz ranta dayalı değil liyakate dayalı bir sınırlandırmanın yapılmasıdır. Bu bağlamda İstanbul idare mahkemesinde 2019/6-1 sayılı UKOME kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali yönünde davamızı açmış bulunmaktayız." dedi.

Ulaşım Ve Turizm Hizmetleri Derneğinin Facebook sayfasının kapatıldığı görüldü.

Öte yandan Ulaşım Ve Turizm Hizmetleri Derneği yetkilisi olduğu düşünülen şahsın bir ses kaydı ortaya çıktı.

Ses kaydının özellikle son kısmında şu ifadelere yer verildi "Sektörü rekabet olarak başta UBER üzere birçok aplikasyon firmasının anayasa ve yasalar çerçevesinde rekabet hukukunda uygun bir şekilde sektöre girişini sağlanmasıdır. Bu konuda gerekli adımları zaten atmıştık. İnşallah birkaç hafta içinde plaka tahdidi ile ilgili açtığımız dava neticesinde olumlu gelirse hep beraber kutlama yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu karara ben çok inanıyorum bu kadar bizim kurtarıcımız olacak bir karardır. Bunu sadece ben söylemiyorum siyasilerde söylüyor, dolayısıyla plaka tahdidi kaldırılmasıyla hepimiz derin bir nefes alıp rahatlayacağız." dedi.

KONUŞMANIN TAMAMI

İSROD'TAN AÇIKLAMA

İSAROD yöneticisi Günhan Sınar ise konu ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde;

"Biraz önce bazı kardeşlerim plaka tahdidi kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Uber ile ilgili bir Derneği'nin idare mahkemesine dava açtığını söylediler.

Açılan davanın dilekçesini de gönderdiler.

Öncelikle şunu söyleyeyim.

Davanın açılıp açılmadığı belli değil. Sadece ortada bir dava dilekçesi var. Hangi mahkemeye, hangi sayı ve numara ile dava açıldı meçhul.

Konuyu avukatlarımıza intikal ettirdik.

Ne yazık ki sektördeki bu hazımsızlık gerçekten endişe verici.

Bahse konu davayı açan arkadaşlar Bildiğim kadar kendilerine de bir tahdit verilmesi ile ilgili belediyeye talepte bulunmuşlardı.

Kendilerine tahdit isterken hukuka aykırı bir şey yok. Ama İstanbul servisçi esnafı 35 senedir beklediği özlediği karara kavuştuğunda hukuksuzluk gerekçesi ile mahkemeye başvuruda bulunmuşlar.

Buradan anlaşılacağı gibi bu arkadaşlar emek harcamadan, çaba sarf etmeden UBER için aldıkları araçları ile kolay şekilde köşeyi dönmeyi bekliyorlar.

Önce taksicilerin işine müdahil oldular, olmadı.

Şimdi de hiç alakaları olmayan bir konuda tamamen kıskançlıkla, dava dilekçelerinde belirttikleri gibi telafisi mümkün olmayan sonuçlarla herhangi bir ilgileri olmayan bu grup mesnetsizce ilgisizce bir dava açmışlar.

Burada bütün UBER yapan arkadaşları aynı kefeye koymak da istemiyorum.

Hukukçu değilim ama benim ilk incelemede gördüğüm bir şey çıkmayacağı noktasındadır.

UBER araçlarınızla turizm taşımacılığı yapabilirsiniz. Plaka tahdidi kapsamı dışında istediğiniz gibi turist taşıyabilirsiniz.

D2 ile şehirler arası taşımacılık yapabilirsiniz. Herkes kendi işini yapsın.

Kıskançlığı, hasedi bir kenara koyun. Ekmeğinizin peşinde olun.

Biz de size İstanbul servisçi esnafı olarak her türlü desteği sağlarız.

Konuyu Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ne bildirdik.

Avukatlarımızla da görüştük. İnceliyorlar.

Davaya müdahil olma noktasında çalışma yapmaları için talepte bulunduk.

Bakalım davanın seyrine göre gerekirse yeni belediye başkanımız Sn Ekrem İmamoğlu'na da konuyu ileteceğiz.

Hiç kimse İstanbul servisçi esnafının on yıllardır beklediği plaka tahdidi kararının iptal edilmesine vesile olamaz. Vesile olmaya talipli olan karşısında bizi bulur.

Bu itibarla siz değerli meslektaşlarımızın talaşlanmadan konuyu takip ettiğimizi bilmenizi isterim.

Saygılarımla"

Editör: TE Bilişim