24 Nisan günü Ilgın Sahip Ata Termal otelde idim. Bazı gereksinimlerimizi karşılamak üzere, eşimle birlikte hemen bitişindeki çarşıya çıktık. Saat 17.15 suları idi.

Birkaç dükkân dolaştık ve birinden içeri girdik.

Toplamda 20 liralık alışveriş yaptık.

İşletmeci hanıma 50 lira verdim. Üzerini veremedi. İki komşusuna girdi-çıktı. Sonunda işi halletti ve iki 20’li bir 10’luk ile döndü. Otuz lirayı bana verirken elindeki 20’liği, “Siftah sizden bereket Allah’tan” diyerek yere attı.

Hemen sordum, “Kaç yıldır işletiyorsunuz?” Cevap, “Bu yılla üçüncü senem oluyor.”

Soruya geçtim, “Size samimi bir soru soracağım. Üç yıl öncesi ile bugün işiniz nasıl?” Bayan şöyle bana bir baktı, eşime baktı dışarıya göz attı ve “Amca üç yıl önce burası kaynıyordu. Satışlarımız çok güzeldi.” Sordum, “Eeeee şimdi nasıl?” Cevap belli olmuyor mu amca? Saat kaç biliyor musun?”

Başka sor sormaya gerek yoktu. Her şey ayan beyan ortadaydı. Saat 18.00 yaklaşıyordu ve bu bayan ilk siftahını yapıyordu.

Ekonomi uçuyordu. Uçtuğu için de halkımız yakalamıyor ve yetişemiyordu.

TERÖR BİTTİ Mİ?

Geçen yıl 16 Nisan sloganlarını hatırlayalım mı, “Pkk ve FETÖ hayır için uğraşıyor.” Diyerek, “Siz bu sefer EVET diyin terörün kökü kesilecek. Kandil, İmralı PKK ve Apo evet çıkacak diye ödleri kopuyor” demiyorlar mıydı?

Tarafsızca düşünelim ve soralım. O günden bu güne tam bir yıldan fazla zaman geçti ve terör bitti mi?

Şehit haberleri gelmiyor mu?

Anaların gözyaşı akmıyor mu?

Eşler dul, çocuklar yetim kalmıyor mu?

Nerede verilen sözler? Hani terör bitecekti?

Biz mi çok saf ve salağız yoksa siz mi profesyonel yalancısınız?

Türk ve İslam kültüründe “Söz namus değil miydi?”

Bi zahmet o günden bugüne kaç şehit geldiğini araştırır mısınız?

Şimdi yine aynı istek, 24 Haziranda beni seçin, Enflasyonu düşüreceğim, vergiyi adaletli yapacağım, cari açığı azaltacağım, faizleri aşağı çekeceğim. “Vs.vs. İyi de muhterem ülkeyi bu hale kim getirdi?

Duyanda bunları ilk kez iktidar olacaklar sanır.

Esen kalınız.