Tasarıyla 25 yaşına kadar olan ve Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan 3.5 milyon kişinin borçları siliniyor. Devletin af getirdiği tutarın 3.6 milyar lirayı bulduğu tahmin ediliyor. 25 yaşından büyük olan 4 milyon kişinin ise borçları silinmeyecek. Yeni tasarıya göre, 18 yaşını doldurmuş, okumayan ve çalışmayan gençlerin prim borçları, 20 yaşında olup da okuyan ya da işsiz olanların borçları ve 25 yaşında olup da yükseköğrenim gören ya da iş bulamayanların borçları silinecek.

TRAFİK SİGORTASINA YENİ DÜZENLEME

Tasarıda  zorunlu trafik sigortası uyuşmazlıklarının daha hızlı çözülmesi için düzenleme de bulunuyor. Tasarıya göre zarar gören kişi, sigorta şirketi tarafından başvurusu 15 gün içinde cevaplanmaması ya da verilen cevabın talebi karşılamaması halinde alinde zarar gören dava açabilecek veya tahkime başvurabilecek. Sigortacılar, başvurudan itibaren 8 iş günü içinde zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarları hak sahibine ödeyecek.

Tasarıda ayrıca “Kanal İstanbul” ve diğer su yolları için yasal düzenleme, işverenlere sigorta primi desteği, turizm işletmelerinin borçlarının ertelenmesi, Sur ilçesinin yeniden inşası ve 15 bin polis alınması gibi düzenlemeler de bulunuyor.

Editör: TE Bilişim