Irak sınırındaki gelişmeleri değerlendiren Kanatlı Tanıtım Grubu (KTG) Başkanı Şahin Aydemir, Türkiye'den Irak’a haftalık olarak 250 ile 300 araç arasında piliç ve piliç ürünleri ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi.


Ancak son haftada gerçekleştirilen yüklemelerde, Halil İbrahim Gümrük Kapısı’nda tırların geçişine izin verilmediğini belirten Aydemir, şöyle devam etti:

"Bu durum ihracatçılarımızı zor duruma sokmasının yanı sıra fiyatları da olumsuz etkileyerek ülke ekonomisini ciddi bir zararla karşı karşıya bırakmaktadır. Oysa, bizim için yumurta ihracatımızın yüzde 90’ını, beyaz et ihracatımızın ise yüzde 80’ini yaptığımız Irak, son derece önemli bir pazar. Bizler Kanatlı Tanıtım Grubu olarak kurulduğumuz günden bugüne Irak’a yapılan ihracatı desteklemek amacıyla Türk kanatlı sektörünün kalitesi ve üretim koşullarının güvenirliliğini, helal kesim ve hijyen özelliklerini Irak’ta yaptığımız çalışmalarda düzenli olarak anlatıyoruz. İkili görüşmeler ile alıcı ve satıcıları bir araya getirerek yeni iş fırsatları yaratıyoruz. Eş zamanlı olarak pazarın geliştirilmesini sağlamak amacıyla Irak’ta dengeli beslenme alışkanlığında beyaz et ve yumurtanın önemini anlatan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucu olarak da tavuk eti ihracatı yüzde 254’lük artışla ile 32 milyon 632 bin dolara ulaştı. En fazla tavuk eti ihracatı da yüzde 16 bin 597’lik artış ile 19 milyon 87 bin dolar ile Irak’a yapıldı."

Editör: TE Bilişim