Piyasalarda yeni dönem. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, marketlerde kullanılan plastik poşetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan Plastik Poşetlerin Fiyatlandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar’da değişiklik yapmak üzere “Plastik Torba Komisyonu” toplandı.

Düzenleme komisyonunda şu açıklamalar yapıldı: “2022 yılında plastik poşetlere uygulanacak taban ücret vergiler dahil parça başına 25 kuruş. 01.01.2022 tarihinden 2022 yılı sonuna kadar satışa konu olan tüm çantalar için uygulanacak ücret vergiler dahil parça başı 25 kuruş olup, bundan az veya fazla ücret uygulanamaz.

ZORUNLU HALE GELDİ

Alınan kararlarda ülkemizde kullanılan plastik poşetin fiyatı 25 kuruşta değişmeden kaldı. Ayrıca zincir marketlerde vatandaşların görebileceği yerlerde özellikle yazar kasaların yanında file, kağıt, bez ve benzeri malzemelerden taşıma ekipmanları bulundurulması zorunlu hale geldi.

Ayrıca marketler bu ekipmanları malzemeye göre ücretli veya ücretsiz olarak verebilecek. Uygulamalar ve yönetmelikler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum imzasıyla hayata geçirildi.

Editör: TE Bilişim