Ünlü iş adamlarımızdan Abdullah Kiğılı, ekonomik anlamda krizin oldukça büyüdüğünü ve 450 kadar AVM'nin de iflasın eşiğine kadar geldiğini söyledi. 51 yıllık firma sahibi olan Abdullah Kiğılı, bir dergiye verdiği son röportajında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kiğılı, ekonomik kriz anlamında ülkemizin büyük bir sınav verdiğini ancak yaşananların oldukça sıkıntılı bir süreci yaşattığını söyleyen Kiğılı, perakendenin zor dönemlerden geçtiğini bundan sonraki zamanda da ekonomik anlamda büyümenin de oldukça zor olduğundan söz etti. Olumsuz bir tablonun altını çizen Kiğılı, lüks mallara talebin gittikçe azaldığını ve şu andaki sistemde dolar ve euro ile alışverişin artık imkansız hale geldiğinden bahsetti.

Ekonomik Kriz Ülkeyi Vurdu

AVM'ler konusuna değinen Kiğılı, kiraların buralarda TL'ye döndüğünü ancak ortaya çıkan rakamların büyük bir sıkıntı yaratarak biriken borçların ödenmesi konusunda zorluklar yaşandığını ifade etti. Ortalama 450 kadar AVM'nin hesaplarını oldukça iyi yapması gerektiğini söyleyen Kiğılı, bugünkü şartlarda içinde bulunduğumuz sıkıntı süreç ile birlikte birçok ayakkabı markasının kepenkleri indirdiğini belirtti.

Oldukça sert bir ekonomik krizin eşiğinde olduklarını ifade eden Kiğılı, sektörde Kiğılı firması ile beraber Mavi ve Boyner gibi firmaların yaşlı olduğunu bu zamana kadar etkin olan krizden daha büyük bir zorluk içerisine kimsenin giremediğini ifade etti. 

Editör: TE Bilişim