Gün boyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kritik görüşmesini bekleyen dolar, görüşme sonrasında deyim yerindeyse bir anda fırladı. 

Karar öncesinde bankalararası piyasalarda günü 2,88 seviyesinin üzerinde son beş ayın en yüksek seviyesinde kapatan dolar, karar sonrasında uluslararası piyasalar saniyeler içinde fırladı ve 2,97 seviyelerini bile gördü. 

Kur saniyeler içinde 2,9761'e kadar çıktıktan sonra 2,93 seviyelerine geriledi.

MarketWatch sitesinin dolar/TL göstergesine göre kur gece 22.00 sıralarında uluslararası piyasalarda 2,93 seviyesinin hemen altında işlem görüyordu.

ASH: PİYASA İÇİN NEGATİF BİR ALGI

Türkiye'yi de yakından izleyen Nomura Bank Gelişen Ülkeler Araştırma Başkanı Tim Ash, karar sonrası geçtiği notta şöyle dedi:

"Ben Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin iyi gitmediğini düşünüyorum. Bu aşamada Davutoğlu'nun görevden ayrılmasının piyasa açısından negatif algılanacağı kanısındayım. Türk Lirası gelişen ülke para birimleri karşısında bu habere kadar oldukça pozitif ayrılmıştı ama şimdi oldukça aşağı yönlü bir baskı altında, 2,97 seviyesini bile gördü, bugün güne 2,80 seviyesinin altında başlamıştı."

 

Editör: TE Bilişim